Partiokannus tiedottaa 9/2019

Vuosi menee nopeasti, kun on kv-toimintaa
Vuosi 2019 oli Partiokannuksen kv-toiminnan näkökulmasta hyvinkin aktiivinen vuosi: Verkossa tehtävä Cyber 4-Kamp tammikuussa, pohjoismaisen partiotoiminnan 50-vuotisjuhlat toukokuussa Ruotsissa, Nordtreffi-kesäleiri sekä 5-Kamp heinäkuussa Evolla sekä pohjoismaiset johtajapäivät Norjassa vajaa kuukausi sitten. Kansainvälisyys on Partiokannuksen ”kruununjalokivi” eikä sen merkitystä toiminnassamme voi korostaa liikaa. Vaikka yhteispohjoismaiset tapahtumat ovatkin tältä vuodelta ohi, kannustan kaikkia kiinnostuneita osallistumaan täysillä v. 2020 kv-tapahtumiin!

Partiokannuksen vuoden 2020 painopiste on kuitenkin Vantaan alueleiri, Muisku. Tavoitteenamme on luoda leiriläisten ylitykset odottava sekä Mahtia suurempi ja parempi kesäleirikokonaisuus. Toivommekin näkevämme mahdollisimman paljon vantaalaisia leiriläisiä sekä ennen kaikkea pestiläisiä ensi kesän aikana.

Partiotoiminnan kulmakivenä on yhteisöllisyys sekä yhdessä tekeminen. Luodaan siis yhdessä hyvät puitteet ensi vuoden partioaktiviteeteille!

Arttu Lahtiharju
Varapuheenjohtaja
Partiokannus ry

 

Partiokannuksen Syyskokous
Tervetuloa Partiokannus ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen maanantaina 28.10.2019 klo 18.00 Myyrmäkeen. Kokous on Myyringin asukastilan toimintatuvassa, käyntiosoite: Vaskivuorentie 10 B, Kauppakeskus Isomyyrin 3. kerros

Valtakirjojen tarkistus ja kokoustarjoilut alkavat klo 17.30 ja kokous klo 18.00.

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • Hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020
  • Valitaan puheenjohtaja vuodelle 2020
  • Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle kaudelle 2020-2021
  • Valitaan tilintarkastajat ja varatilintarkastajat

Kokousmateriaaleihin voit tutustua Paritokannuksen nettisivuilla.

Tutustukaa kokousmateriaaleihin lippukunnassanne ja kirjatkaa valtakirjaan ketkä toimivat lippukuntanne virallisina kokousedustajina. Asioista päättävät ne kokousedustajat, jotka ovat paikalla kokouksessa.

Kokouksessa paikalla myös Muiskun johtajistoa joten tule kuulemaan viimeiset kuulumiset lerin suunnitelmista

Tervetuloa!

Toivoo Partiokannus ry:n hallitus

 

Partiokannuksen hallituksessa vapautuu paikkoja, tule mukaan! Myös puheenjohtajan paikka on katkolla joka vuosi!
Haluatko edistää vantaalaista partiotoimintaa? Haluatko päästä tekemään yhteistyötä yli lippukuntarajojen ja tutustua uusiin ihmisiin? Jos vastasit kyllä, Partiokannuksen hallituksen jäsenyys on juuri sinua varten!Pesti alkaa virallisesti tammikuussa 2020, jota ennen järjestetään perehdytystä pestiin liittyen.Partiokannuksen hallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuodessa. Kokousten välillä jäsenet hoitavat pestiinsä kuuluvia tehtäviä. Tehtävänä voi olla vastaaminen esimerkiksi koulutustoiminnasta, ohjelmatoiminnasta, kansainvälisestä toiminnasta tai viestinnästä.

Uudet hallituksen jäsenet valitaan Partiokannuksen syyskokouksessa 28.10. Ilmoita kiinnostuksesi pestistä mieluiten jo etukäteen: partiokannus@partio.fi tai laittamalla viestiä puhikselle Ari Toivoselle (ari.toivonen@partio.fi).

Puheenjohtajan pestistä:
Johdat hallituksen ja siten koko aluejärjestön toimintaa. Käytät merkittävää valtaa tekemällä valintoja siitä, mistä asioista kulloinkin puhutaan ja mistä näkökulmista. Konkreettisena esimerkkinä tästä on vahva panos hallituksen kokousten esityslistan muotoilemiseen.Vastuullasi puheenjohtajana on järjestön hallinto ja talous. Edustat yhdistystä ja huolehdit yhteydenpidosta sidosryhmiin. Teet tiivistä yhteistyötä lippukuntakoordinaattorin kanssa. Toimit myös järjestön ansiomerkkitoimikunnan puheenjohtajana.Partiokannuksen hallitus kokoontuu noin 10 kertaa vuodessa. Kokousten välillä jäsenet hoitavat pestiinsä kuuluvia tehtäviä. Apuna hallituksella on palkattu lippukuntakoordinaattori, joka työskentelee Partioasemalla.

Partiokannuksen puheenjohtaja valitaan Partiokannuksen syyskokouksessa 28.10. Ilmoita kiinnostuksesi pestistä mieluiten jo etukäteen: partiokannus@partio.fi.

 

VIELÄ TÄNÄÄN ON AIKAA ILMOITTAUTUA!
Laten Laukka 2019 – Riskiretket

Tervetuloa kiertämään maailmaa ristiretkien aikakaudelle vuoden 2019 Laten Laukkaan! Partiokannus kutsuu kaikki tarpojat sekä vanhimmat seikkailijat kilpailemaan Laten Laukkaan,  vantaalaisten omaan partiotaitokilpailuun. Kaksi parasta tarpojavartiota pääsee edustamaan Vantaata keväällä 2020 järjestettävään pohjoismaiseen 5-otteluun Ruotsiin. Kilpailuvartion on oltava luonnollinen vartio (3-8 hlöä), jonka jäsenet kuuluvat tarpojaikäkauteen. Viimeisen vuoden seikkailijat voivat osallistua kisaan seikkailijasarjassa (joukkueen koko max 8 hlöä). Vartioon/joukkueeseen voi kuulua lisäksi myös yksi vartionjohtaja (seikkailijoille suositeltavaa), mutta hän ei saa osallistua itse rastitehtävien tekemiseen.

Hinta: 35 €/vartio, laskutetaan lippukunnalta. Ilmoita vartiosi 11.10.2019 mennessä Kuksassa: https://kuksaan.fi/28998

Syksyn EA2-kurssille voi vielä ilmoittautua sunnuntaihin asti!
Kurssilla käsitellään ensiaputaitoja SPR:n asettamien tavoitteiden mukaisesti. Kurssilla muun muassa kerrataan hätäensiavun antaminen, elvytetään ja harjoitellaan loukkantumisen siirtoa ja kuljetusta.

Vaatimuksena kurssille osallistumiselle on voimassaoleva EA1 kortti, joka otetaan kurssille mukaan. Jos sinulle on epäselvää, onko EA1 korttisi voimassa, ota yhteyttä Partioaseman toimistoon.

EA2-kurssi 2.-3.11.2019, ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.10.2019 kuksaan.fi/28973.

 

Hae Partiokannuksen ansiomerkkiä!
Onko lippukunnassasi ahertajia, joita haluaisitte muistaa? Jääkö palkitseminen väliin koska ette tiedä mikä, olisi helppo tapa huomioida lippukunnan vaikuttajia. Helppo keino on anoa heille Partiokannuksen ansiomerkkejä. Toimimalla nopeasti, ehditte anomaan merkit vielä luovutettavaksi esimerkiksi joulujuhlassa. Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät osoitteesta https://partiokannus.fi/materiaalit/ (sieltä kohdasta muuta löytyy sekä ansiomerkkiohje että hakulomake). Lisätietoja Ari Toivoselta ari.toivonen@partio.fi, p. 050 3727423

 

ÄÄNESTÄ VUODEN VANTAALAISTA PARTIOTOIMIJAA
Kuka on vuoden vantaalainen partiotoimija 2019?

Kuka partiokaverisi tekee Vantaalla partiota isolla sydämellä? Kuka on puuhakas ja innokas? Kuka puurtaa ja jaksaa järjestää, tsempata ja iloita niin, että muutkin lähtevät innolla mukaan? Vai mitkä ovat sinun perustelusi vuoden vantaalaiseksi partiotoimijaksi? Ehdota ja perustele!

Äänestys on käynnissä vuoden 2019 loppuun. Vuoden vantaalaisen partiotoimijan valitsee Partiokannuksen hallitus määräaikaan mennessä jätettyjen ehdotusten pohjalta ja voittaja julkistetaan Partiokannuksen kevätkokouksessa 2020.

Äänestämään pääset tästä.

 

Lue koko sähkis kokonaisuudessaan täältä.