Toiminta

Partiokannus ry on aluejärjestö, jonka jäseniksi voivat liittyä vantaalaiset partiolippukunnat. Jäsenlippukuntia Partiokannuksella on tällä hetkellä 21. Partiokannuksen tehtävänä on kehittää alueen partiotoimintaa ja edistää vantaalaista partioyhteistyötä.

Partiokannus tukee jäsenlippukuntiaan järjestämällä koulutus-, ohjelma-, kilpailu- ja kv-tapahtumia. Eri tapahtumia järjestetään sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille sekä aikuisille partiolaisille. Lisäksi Partiokannuksen toimintaan kuuluu aktiivinen aluetoiminta, tiedottaminen lippukuntiin sekä yhteydenpito sidosryhmien kanssa niin partioyhteisön sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Valtti on Vantaan aluetiimi. Tiimin tarkoituksena on  tukea alueella toimivia partiolippukuntia järjestämällä mm. aluetapaamisia neljä kertaa vuodessa. Tällä hetkellä aluetapaamiset pidetään yhdessä idän ja lännen kanssa. Aluetapaamisissa tapaa koko lippukunnan johtokolmikko, lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja ja pestijohtaja.

Valttiin kuuluu lippukuntavalmentajia, ohjelmavalmentajia ja pestausvalmentajia. Lippukuntavalmentajat tukevat lippukuntia ja lippukunnanjohtajia, kun taas ohjelmavalmentajat keskittyvät auttamaan  ohjelmajohtajia ja pestauvalmentajat pestijohtajia. Valmentajat  pyrkivät aluetapaamisten lisäksi olemaan yhteydessä lippukunnanjohtajiin, ohjelmajohtajiin ja pestijohtajiin henkilökohtaisesti säännöllisin väliajoin.

Tavoitat heidät etunimi.sukunimi(a)partio.fi -sähköpostiosoitteella

Partiokannuksen ohjelmaryhmä ORI tarjoaa vantaalaisille lippukunnille lippukuntien omaa toimintaa täydentävää partio-ohjelmaa. Niin ORIssa kuin sen järjestämissä tapahtumissa tutustutaan uusiin ihmisiin yli lippukuntarajojen ja tehdään alueellista yhteistyötä. ORI kokoontuu useita kertoja vuoden aikana. ORI jatkaa aiempien vuosien tapaan palautteen keräämistä lippukunnilta.

Partiokannus järjestää vuonna 2022 eri ikäkausille partio-ohjelman mukaista toimintaa. Eri ohjelmatapahtumilla täydennetään Pääkaupunkiseudun partiolaisten ohjelmatarjontaa ja niillä vastataan lippukuntien toiveisiin ja tarpeisiin. Osa tapahtumista juontaa juurensa pitkälle Partiokannuksen historiaan ja osa on noussut Partiokannuksen tarjontaan ohjelmauudistuksen myötä. Ohjelmaa järjestetään kaikille nuorille vantaalaisille partiolaisille sudenpennuista samoajiin. Ohjelmatoiminta koostuu kilpailutoiminnasta ja erilaisista tapahtumista.

Vantaan partiokannuksella on kolme ystävyyskaupunkia, yksi Norjassa, toinen Ruotsissa ja kolmas Tanskassa. Ystävyyskaupunkien kesken järjestetään vuosittan 4-kamp eli netissä kisattava partiokilpailu, 5-ottelu eli kisa johon saa osallistua Laten Laukassa kaksi parhaiten pärjännyttä joukkuetta, sekä johtajapäivät eli yksi viikonloppu pelkkiä mahtavia aktiviteettejä johtajille. Näiden vuosittaisten tapahtumien lisäksi on noin neljän vuoden välein Nordtreff niminen partioleiri!

Tulevista tapahtumista infotaan Partiokannuksen Fb-sivulla, Vantaan partiolaiset-ryhmässä, Vantaan Johtokolmikot WhatsApp-ryhmässä sekä Kannuksen sähkiksessä. Jos haluat infoa jo nyt, ole rohkeasti yhteydessä kv-vastaavaan!

Koulutustoiminta on tärkeä osa lippukuntien tukemista. Partiokannus järjestää edullisia ja laadukkaita kursseja vantaalaisille partiolaisille. Kaikki kurssit toteutetaan Suomen Partiolaisten ja SPR:n antamien ohjeistusten ja koulutusjärjestelmän mukaisesti. Partiokannuksen koulutustoiminta keskittyy järjestämään samoajien ryhmänohjaajakoulutusta (ROK) sekä ensiapukursseja. Ryhmänohjaajakurssia järjestää Partiokannuksen oma koulutusryhmä YKY ja ensiapukursseja Partiokannuksen oma ensiapukouluttaja. Vuonna 2022 Partiokannus järjestää kaksi samoajien ryhmänohjaajakurssia ja neljä ensiapukurssia sekä yksi EA-kertauskurssi.