Partiokannus tiedottaa 9/23

Alkusanat

Ja rusetti päälle

Vuosi alkaa jälleen olla siististi paketoituna ja kuusen alla turvassa. Kuten jokainen vuosi niin tämäkin oli jälleen täynnä kokemuksia ja muistoja, joista saamme oppia ja ammentaa tulevia vuosia varten. Joten kirjatkaa kaikki hyödyllinen muistiin, sillä sitä ei tiedä, kuka tiedosta seuraavaksi hyötyy. Ensimmäistä kertaa tapahtumajohtajana toimiva nuori johtaja on varmasti kiitollinen kaikista hyvistä vinkeistä ja neuvoista.

Muistakaa siis kiittää toisianne kaikesta avusta ja tuesta, mitä olette saaneet partiotovereiltanne. Ja erityisesti vantaalaiset: muistakaa ehdottaa vuoden vantaalaista partiotoimijaa. Ohjeet tässä kirjeessä.

Tähän loppuun ainutlaatuinen tekoälyn kirjoittama jouluruno.
Kuuset valaisee, tähdet loistaa,
Joulun taika yön ylle koittaa.
Lahjojen alla hymyilee maa,
Sydämet täynnä rauhaa saa.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2024!

Toivoo,
Jari Marvia
Partiokannuksen puheenjohtaja

Tapahtumat 2024

Ajankohtaista

Vuoden vantaalainen partiotoimija 2023

Kuka sinun mielestäsi ansaitsee suurimmat kiitokset Vantaalla? Kuka kannusti muita ja innosti kokeilemaan jotain uutta ja erilaista? Kenestä huokuu ilo partiota ja sen kehittämistä kohtaan? Kenestä paistaa parhaiten partiotoimija? Ehdota ja perustele!

Partiokannuksen hallitus valitsee vuoden vantaalaisen partiotoimijan ehdotusten pohjalta ja valinta julkistetaan keväällä 2024, viimeistään Kannuksen kevätkokouksessa. Ehdota vuoden vantaalaista partiotoimijaa 31.1.2024 mennessä!

EHDOTUKSET TEHDÄÄN TÄMÄN LOMAKKEEN KAUTTA

Kevään 2024 koulutukset

Keväällä 2024 Partiokannus järjestää jälleen koulutuksia vantaalaisille partiolaisille. Ilmoittautumiset kursseille avautuvat 3. tammikuuta. Linkit löytyvät Partiokannuksen nettisivujen tapahtumakalenterista.

EA-KURSSIT (EA1 10.-11.2. ja 16.-17.3., EA-kertaus 7.3.)
EA1-kurssi on jokaiselle partiossa toimivalle vähintään 15-vuotiaalle tarkoitettu ensiapukurssi. Kurssilla käydään läpi ensiavun perusteet aina haavan sitomisesta maallikkoelvytykseen asti. Ei esitietovaatimuksia. Kurssin käynyt saa itselleen EA1-todistuksen, joka on voimassa 3 vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole. Vantaalaiset partiolaiset ovat etusijalla ilmoittautumisessa. Kursseilla ei yövytä.
EA-kertauskurssilla pääset kertaamaan tänä vuonna umpeen menevän EA1 tai EA2 -lisenssisi, kun aiempi Ea-todistus on vielä voimassa.  Kurssin käymällä saat todistukseen 3 lisävuotta. Ensiaputodistuksen voi kerrata ainoastaan yhden kerran. Kurssi kestää yhden arki-illan.

ROK (6.3.-21.4.)
Samoajat ja luotsit huomio! ROK on Partiokannuksen järjestämä koulutus kaikille vantaalaisille samoajille, ja kevään kurssi tulee jälleen maaliskuussa. Kurssilla opitaan ryhmänjohtamista ja siihen liittyviä toimintoja lippukunnissa. Kurssi sisältää kaksi viikonloppua, alku- ja lopputapaamisen sekä omassa lippukunnassa suoritettavan ryhmänohjaamisharjoituksen. Kurssi suositellaan käytäväksi jo ensimmäisenä samoajavuonna. Kurssi on osa samoajaohjelman ryhmänohjaajakoulutus-taskua, ja se on loistava tapa tutustua samalla muihin vantaalaisiin samoajiin.

ROKKO (13.1.)
Ryhmänohjaajakouluttajakoulutus järjestetään 13.1.2024. Koulutuksessa käsitellään samoajien ryhmänohjaajakoulutusta ja sen järjestämiseen liittyviä asioita. Koulutus sopii sekä uusille kouluttajille että kokeneimmille konkareille. Ilmoittaudu mukaan jo nyt: kuksaan.fi/67372

Tulossa 2024

Partiokannuksen tuleva vuosi ja tulevat kansainväliset elämykset lähenevät!

Tammikuun 27. päivä lauantaina järjestetään pohjoismainen sähköinen partiotaitokilpailu Cyber 4-Kamp, johon kaikki yli 12-vuotiaat ovat tervetulleita. Tarpojat omassa Scouts-sarjassaan ja sitä vanhemmat avoimessa Old Boys -sarjassa. Kilpailu kestää noin klo 11-17. Kisapaikalla kannattaa olla hyvissä ajoin hoitamassa sähköinen ilmoittautuminen. Kilpailussa on neljä osa-aluetta, joista jokaisen suorittamiseen on aikaa tunti. Joukkueet saavat pitää suoritusten välissä taukoja haluamansa verran, kunhan kaikki neljä osa-aluetta on suoritettu valmiiksi klo 17 mennessä.
Kilpailu järjestetään sähköpostin välityksellä ja siitä lisää tietoa löytyy tapahtuman omasta Facebook -ryhmästä. Ilmoittautumista etukäteen ei tarvita, riittää että joukkue ilmoittaa itsensä mukaan kisapäivän aamuna. Nyt kannattaa siis käydä ostamassa hyvät kisaeväät ja suunnata kololle kisailemaan!

Nordtreff Norjassa kesällä 2024

Nordtreff on Vantaan pohjoismaisten ystävyyskaupunkien partiolaisten yhteinen partioleiri,
ja järjestetään noin 4 vuoden välein vuorollaan kussakin maassa. Kesällä 2024 Nordtreff  järjestetään “To Space”-teemalla upeassa Norjassa. Leirin kieli on englanti. Vantaalta kaikille yhteisen partiomatkan tekee Partiokannus.

  • Leirin ajankohta: 29.06. – 6.7.2024 + mahdolliset matkapäivät
  • Leiripaikka Norjassa on Nordtangenin partiokeskus Granissa, noin tunnin matkan päässä Oslosta pohjoiseen.
  • Leirin arvioitu hinta on leirimaksu 250€ + matkat. Matkakustannukset tarkentuvat, kun osallistujamäärä, kulkutapa ja mahdollisesti saatavat avustukset selviävät.
  • Mukaan voivat lähteä kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat, sekä 10-11 vuotiaat seikkailijat huoltajan kanssa,  mikäli siihen ilmenee kiinnostusta (kysytään lippukuntakyselyn arviossa). Aiempaa leirikokemusta on hyvä olla alla.
  • Ilmoittautumisaika leirille on tammi-helmikuussa.
  • Huom! Norjassa partion ikäkaudet jakautuvat eri tavoin kuin Suomessa, ja leirin ikäkaudet menevät Norjan ikäkausijaon mukaan (vartiolaiset, vaeltajat).  Nordtreffillä 10-15 vuotiaat ovat perusleirissä, ja 16-25 -vuotiaat Rover-leirissä. Tämä tarkoittaa, että siirtyvien samoajien ikäluokka osallistuu leirillä perusleiriin. Koko leirillä on kuitenkin myös yhteistä ohjelmaa.

Virittäydy leiritunnelmiin leirin sivulla 2024.nordtreff.org ja seuraa Partiokannuksen viestintää. Lippukuntien ennakkoilmoittautuminen on edelleen mahdollista!

JOS ET OLE VASTAA ENNAKKOKYSELYYN LIPPUKUNTANNE OSALTA ARVIOIDUSTA OSALLISTUJAMÄÄRÄSTÄ VIELÄ, TEE SE TÄSTÄ LINKISTÄ: forms.gle/f1Fv45CmXXpKSKCm9

Aiemmat ilmoittautumiset on huomioitu, kiitos niistä!  Alustavatkin arviot ovat tärkeitä, sillä avustuksia leirimatkaan haetaan arvioiden pohjalta.

Leiri sopii hyvin koko lippukunnalle, mutta huomaathan, että vaikka ette koko lippukuntana olisi lähdössä, voivat myös yksittäiset partiolaiset tai ryhmät lähteä mukaan! Myös aikuiset ovat tervetulleita mahdollistamaan leiriä ja saamaan uusia partiokokemuksia! Tekijöitä tarvitaan mm. luotsitehtävien lisäksi leirikeittiöön ja kalustoauton kuskiksi.

JOHTAJA/JOHTAPARI HAKU NORDTREFF-LEIRIMATKALLE
Kiinnostaako sinua matkanjohtajan ja suomalaisten leirilippukunnanjohtajan pesti Nordtreffille? Jätä vapaamuotoinen hakemuksesi toimiston Marialle (maria.karjalainen@partio.fi) mahdollisimman pian ja viimeistään joulukuun loppuun mennessä! Pesti soveltuu aikuiselle, tai vaeltajalle joka ei halua rower-leiriin.

Avara Luonto 2024 etsii rastipäälliköitä ja -miehiä

Tule tekemään kanssamme AVARA LUONTO 2024 partiotaitojen talvi-SM-kisoja Kiljavalle 9.–10.3.2024

Etsimme joukkoomme innokkaita rastipäälliköitä ja – miehiä, jota pääsevät toteuttamaan ensi vuoden suurta tapahtumaa PäPassa.  SM-kisojen yhteydessä kisataan myös PäPan mestaruuksista, joiden järjestelyvuoro on Länsi-Vantaalla. Siksi toivomme toimijoita varsinkin siltä alueelta, mutta toki kaikki vantaalaiset ovat tervetulleita.

Rastit toimivat ”avaimet-käteen” periaatteella, eli tehtävätoimikunta on suunnitellut rastit valmiiksi. Saat siis koko käsiisi paketin, joka on valmiiksi suunniteltu. Tutustu kisaan osoitteessa papa.partio.fi/nyt/avara-luonto/

ILMOITTAUDU TEKIJÄKSI