Partiokannus tiedottaa 6/2020

Merkkaa syksyn tapahtumat kalenterii

12.-13.9. EA1-kurssi

3.10. SuSen Loikka

9.-11.10. ja 23.-25.10. Ryhmänohjaajakoulutus

21.10. Partiokannuksen syyskokous

24.10. Laten Laukka

21.-22.11. EA1-kurssi

28.-29.11. EA2-kurssi

Syksy on heräämisen aikaa

Keväällä koko yhteiskunta ja siinä mukana myös partiotoiminta törmäsi muuriin nimeltä korona. Koko toiminta lähestulkoon lakkasi ja monella meni kesän suunnitelmat uusiksi.  Kesältä peruttiin muiden tapahtumien ohessa hartaasti odotettu Muisku20-leiri, jonka piti olla monelle partiolaiselle vuoden kohokohta. Leiri kuitenkin järjestetään ensi kesänä ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan alkusyksyn aikana.
Kevät on nyt taaksejäänyttä ja kesäkin on pikkuhiljaa kääntymässä syksyyn. Syksystä on tulossa hyvinkin haastava. Suurimpana haasteena lippukunnissa on saada johtajat ja ryhmät aktivoitumaan pitkän tauon jälkeen. Mikään ei kuitenkaan ole mahdotonta partiolaisille.  Yhdessä me teemme sen taas. Saamme partion toimimaan ja jäsenet innostumaan toiminnasta. Tärkeää on muistaa kokouksissa määritetyt turvavälit ja käsihygienia. Nämä kaikki seikat kannattaa käydä läpi heti syksyn ensimmäisessä kokouksessa kuin myös se, että sairaana ei ole suotavaa osallistua kokouksiin. Kun nämä säännöt on kaikilla tiedossa, voimme turvallisin mielin tehdä tulevasta toimintavuodesta parhaan ikinä!

Terkuin
Ari-Mari Toivonen
hallituksen pj

 

Hallituksessa kuultua

Syksy on aloitettu myös Kannuksen hallituksen osalta. Hallitus kokoontui 14.-15.8. Peurantuvalla hallitussemmassa yhdessä Muiskun staabin kanssa. Hallituksen kokouksessa käsiteltiin seuraavia asioita

• Valmisteltiin viimeiset asiat ennen kevätkokousta, joka pidettiin sunnuntaina 16.8.
• Muisku20-leirin suunnittelu jatkunut kesän jälkeen. Leirin uusi ajankohta ilmoitetaan lähiviikkoina.
• Susen Loikan suunnittelu edennyt hyvin, kisakutsut ja mainokset ovat lähtemässä lippukuntapostin mukana. Laten Laukan kohtalo on vielä avoin.
• Kevään RO-kurssin metsäviikonloppu jäi keväällä pitämättä. Metsäviikonloppua kaavaillaan järjestettäväksi yhdessä syksyn kurssin kanssa.
• 50-vuotisjuhlajulkaisu tullaan toteuttamaan painetun lehdykän sijaan sähköisessä muodossa.
• Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 30.9.2020

Tule mukaan Kannuksen hallitustoimintaan!

Kannuksen syyskokouksessa 21.10. valitaan hallituksen jäsenet vuosille 2021- 2022. Tarjolla on monia mielenkiintoisia pestejä, joissa pääset vaikuttamaan:

  • hallituksen puheenjohtaja (yksivuotinen pesti)
  • hallituksen jäsenet (kaksivuotinen pesti) ainakin seuraaviin pesteihin
    • aluevastaava
    • KV-vastaava
    • koulutusvastaava
    • viestintävastaava

Hallitukseen voidaan sääntöjen mukaan valita 3-8 henkeä + puheenjohtaja, joten nyt on mahdolllsuutesi vaikuttaa Kannuksen tulevaisuuteen ja vantaalaisen partion kasvuun.
Ilmoittaudu ehdokkaaksi tai vinkkaa nohevasta kaverista. Lähetä mailia osoitteeseen ari.toivonen@partio.fi
Lisätietoja hallituksen toiminnasta ja pesteistä saat hallituksen puheenjohtajalta Ari Toivoselta joko yllä olevan mailin kautta tai soittamalla 050-3727423

 

SuSen Loikka 3.10.2020 

Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa SuSen Loikka 2020 vie sudenpentulaumat ja seikkailijajoukkueet pelien äärelle! Noppa-kilpailussa kisailijat hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa. Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien oman ryhmän kanssa. 

Kilpailuvartion koko on 4-8 sudenpentua tai seikkailijaa + 1-2 vähintään 15-vuotiasta saattajaa. Saattaja voi olla myös esimerkiksi lasten vanhempi. Kilpailukeskus sijaitsee Vantaan Hakunilassa. Osallistumismaksu on 35€ / ryhmä, jonka Partiokannus laskuttaa lippukunnilta jälkikäteen. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksan kautta 20.9.2020 mennessä linkin kautta: kuksaan.fi/36419. Ilmoittautumistietojen muokkaus päättyy 27.9.2020. Kunkin kilpailijan partiojäsenyys tulee olla voimassa.

Lisätietoja Kannuksen nettisivuilta: https://partiokannus.fi/tapahtumat/susen-loikka-2/

Järjestäjät: Sotungin Tuliketut, Tikkurilan Siniset, Pyhän Laurin Ritarit, Jokihiset ja Aviapartio.

Nähdään SuSen Loikassa!

 

Syksyn ensiapukurssit

Syksyllä on aika laittaa oma osaaminen uudelle tasolle. Partiokannus järjestää syksyllä kaksi EA1-kurssia sekä yhden EA2-kurssin. Kursseilla harjoitellaan perus ensiaputaitoja aina haavojen sitomisesta elvyttämiseen asti. EA1-kurssille pääsevät mukaan kaikki 15 vuotta täyttäneet. EA2 esitietovaatimuksena on voimassa oleva EA1. EA1-kurssit järjestetään 12.-13.9.2020 sekä 21.-22.11.2020. EA2-kurssi järjestetään 28.-29.11.2020. Löydät ilmoittautumislinkit Partiokannuksen nettisivuilta.

Syksyn ryhmänohjaajakurssi ROK

Hei samoaja ja luotsi! Partiokannuksen järjestämä ryhmänohjaajakoilutus eli ROK tulee taas. Kurssin ensimmäinen viikonloppu järjestetään 9-11.10 ja toinen 23-25.10. Toinen kurssiviikonlopuista on maastomajoitus ja toinen mökkimajoitus. Kurssilla opitaan ryhmän johtamista ja tutustutaan muihin vantaalaisiin samoajiin.  Kurssi sisältää myös alku- ja lopputapaamisen sekä omassa lippukunnassa suoritettavan ryhmänohjaajaharjoituksen. Ilmoittautuminen kurssille 13.9. mennessä kuksaan.fi/34566

Laten Laukka 2020 

Partiokannus kutsuu 24.10.2020 kaikki tarpojat sekä vanhimmat seikkailijat kilpailemaan Laten Laukkaan, vantaalaisten omaan partiotaitokilpailuun. Laten Laukan järjestämistilanne on tällä hetkellä hieman epävarma, mutta kisa pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan. Tarkempaa tietoa tulossa mahdollisimman pian Partiokannuksen Facebook-sivuille ja kotisivuille.

Muisku´20

Syksy on täällä ja Muiskulaiset alkaa palailla kesälomalta. Kuten keväällä ilmoitettiin, Muisku siirtyy vuoteen 2021. Julkaisemme vielä elokuun aikana uuden leiriajankohdan. Muitakin Muisku uutisia on odotettavissa lähiaikoina. Nyt on siis korkea aika ottaa seurantaan Muiskun instatili @muisku20 sekä Kannuksen Facebook-sivut https://www.facebook.com/partiokannus.  Päivitämme niihin kaiken uuden tiedon.

Kuten viime vuonna tähän aikaan, niin myös nytkin Muiskulla on monta mahtavaa pestiä auki. Pestejä on auki monen tasoisia ja kokoisia. Kaikki avoimet pestit tulevat näkyviin Muiskun nettisivuille https://muisku20.fi/

Moni on myös kysellyt mitä nimelle käy? Olemme tulleet siihen tulokseen, että pidämme Muisku´20 leirinimen.

Ihanaa syksyn alkua!
Terkuin, Melina
Muisku’20 leirinjohtaja

 

Uusi lippukuntakoordinaattori

Olen Anna ja aloittanut Vantaan lippukuntakoordinaattorin työssä elokuun alussa. Olen siis täällä juuri Vantaalaisia lippukuntia varten! Parin viikon aikana olen kerennyt hyvin perehtymään ja pian olen jo ihan 100% työntouhussa. Jos jokin partioon liittyvä asia mietityttää, niin minulle saa laittaa viestiä mistä vain! Syksyllä pyrin näkemään kaikkia lippukuntia, niin eiköhän tavata pian!
Olen töissä noin kolmena päivänä viikossa, joten ihan joka päivä en pysty vastailemaan viesteihin. Palaan kuitenkin asiaan aina heti työpäivän koittaessa, joten ei hätää! 😊

Minut tavoittaa:
anna.majava@partio.fi
044 7481792

Mukavaa syksyn alkua kaikille!

 

Vinkkejä ja apuja syksyn toiminnan turvalliseen käynnistämiseen löydät näiltä sivuilta: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partiosyksy-2020/ ja partio.fi/korona

Lue sähkis kokonaisuudessaan täällä.