Partiokannus tiedottaa 5/2020

Kesä on täällä!
Takanamme on todella erilainen kevät, mutta kuten huomaamme, siitä selvittiin yhdessä. Nyt on hyvä hetki katsoa tulevaisuuteen. Kesän leireistä suurin osa on peruttu ja yhtäkkiä kalentereista löytyy ihan uusi juttu. Aikaa. Nyt on aikaa. Aikaa itselle, aikaa nauttia ja myös aikaa suunnitella syksyn toimintaa. Kesä kuluu monesti nopeammin kuin ehkä toivoisimme, nauttikaamme siitä ja ladatkaamme akkuja kohti uutta ja toiminnan täytteistä syksyä.

Kannuksen hallituksen puolesta toivotan teille kaikilla aurinkoisia kesäpäiviä,
Ari-Mari Toivonen
Kannuksen pj.

Hallituksessa puhuttua

Kannuksen hallitus piti kevään viimeisen kokouksensa 4.6. Hallitus kokousti ihan naamatusten Partioasemalla. Käsittelimme kokouksessa muun muassa seuraavia asioita:

  • Muisku20-leiri pidetään vuonna 2021. Leirin nimeä ei muuteta.  Leirin tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan elokuussa.
  • Partiokannus ry:n sääntömääräinen KEVÄTkokous pidetään sunnuntaina 16.8. klo 15.00 Partioasemalla. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etänä. Kokouskutsu lähetetään lippukuntiin vielä ennen juhannusta.
  • Todettiin että etäaluetapaamisessa oli todella hyvä osanotto.
  • SuSen Loikan suunnittelu on käynnistynyt, Laten Laukan suunnittelu on käynnistymäisillään
  • Kaikista syksyn kursseista on tehty Kuksa-tapahtuma ja tarkemmat tiedot tapahtumista löytyy Kannuksen nettisivuilta.
  • NLT:n(Pohjoismaiset Johtajapäivät) osalta ei ole vielä päätöstä, pidetäänkö tapahtumaa tänä vuonna vai ei. Tapahtuman järjestää tänä vuonna Tanska. Päätös tehdään kesän aikana.
  • Hallitus kokoontuu seuraavan kerran elokuun puolessa välissä, hallitussemman yhteydessä.

Partiokannuksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 16.8.

Tervetuloa Partiokannus ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen sunnuntaina 16.8. klo 15. Kokous järjestetään Partioasemalla ja siihen voi osallistua etänä Teams-sovelluksen kautta. Materiaalit ja ohjeet kokoukseen liittyen päivitetään nettisivuille sekä lähetään lippukuntien johtokolmikoille sähköpostilla.

SuSen Loikka 3.10.2020 
Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa SuSen Loikka 2020 vie sudenpentulaumat ja seikkailijajoukkueet pelien äärelle! Noppa-kilpailussa kisailijat hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa. Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien oman ryhmän kanssa.

Kilpailuvartion suositeltu koko on 4-8 sudenpentua tai seikkailijaa + 1-2 vähintään 15-vuotiasta saattajaa. Saattaja kulkee lauman tai vartion mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei sitä erikseen mainita. Saattaja voi auttaa ryhmää tehtäväkäskyn lukemisessa, mutta hän ei saa neuvoa itse suorituksessa. Saattaja voi olla myös esim. jonkun osallistujan vanhempi. Kilpailukeskus sijaitsee Vantaan Hakunilassa. Osallistumismaksu on 35€ / ryhmä, jonka Partiokannus laskuttaa lippukunnilta jälkikäteen. Ilmoittautuminen aukeaa elokuussa ja se tapahtuu Kuksan kautta 27.9.2020 mennessä. Kunkin kilpailijan jäsenmaksu tulee olla voimassa.

Järjestäjät: Sotungin Tuliketut, Tikkurilan Siniset, Pyhän Laurin Ritarit, Jokihiset ja Aviapartio.

Nähdään SuSen Loikassa!

Syksyn ensiapukurssit
Syksyllä on aika laittaa oma osaaminen uudelle tasolle. Partiokannus järjestää syksyllä kaksi EA1-kurssia sekä yhden EA2-kurssin. Kursseilla harjoitellaan perus ensiaputaitoja aina haavojen sitomisesta elvyttämiseen asti. EA1-kurssille pääsevät mukaan kaikki 15 vuotta täyttäneet. EA2 esitietovaatimuksena on voimassa oleva EA1. EA1-kurssit järjestetään 12.-13.9.2020 sekä 21.-22.11.2020. EA2-kurssi järjestetään 28.-29.11.2020. Löydät ilmoittautumislinkit Partiokannuksen nettisivuilta.

Syksyn ryhmänohjaajakurssi ROK
Hei samoaja ja samoajaluotsi! Syksyllä tulee taas partiokannuksen järjestämä ROK-kurssi. Kurssi on kaksi osainen, ensimmäinen kämppäviikonloppu järjestetään 9.-11.10.2020 ja toinen metsäviikonloppu järjestetään 23.-15.10. 2020. Kurssilla harjoitellaan perusjohtamistaitoja ja kurssin suorittanut samoaja voi toimia lippukunnassa ryhmänjohtajana. Lue lisää Partiokannuksen nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan.

Tervetuloa vuoden 2020 Laten Laukkaan!
Partiokannus kutsuu kaikki tarpojat sekä vanhimmat seikkailijat kilpailemaan Laten Laukkaan, vantaalaisten omaan partiotaitokilpailuun. Paras vantaalainen tarpojavartiota pääsee edustamaan Vantaata keväällä 2021 järjestettävään pohjoismaiseen 5-otteluun Ruotsiin.

Nettisivuille päivitetään ilmoittautumistiedot elokuun aikana.

Lue Partiokannus tiedottaa kokonaisuudessaan täältä.