Partiokannus tiedottaa 4/2017

Kenestä syksyn SuperSepelin johtaja?

Partiokannuksen SuperSepeli järjestetään 1.10.2017, mutta tapahtuma on vielä vailla johtajaa. Olisiko tämä hyvä syksyn pesti sinulle? Tai tiedätkö jonkun kenelle vinkata pestistä?

Seikkailijapeli eli sepeli on juonellinen maastoleikki, jonka aikana testataan seikkailijoiden oppimia taitoja. Seikkailijapelissä on aina taustatarina, johon pelin tehtävät tavalla tai toisella liittyvät. Seikkailijapeli kuuluu olennaisena osana seikkailijaohjelmaan. Se päättää jokaisen vuoden ja sen avulla kerrataan ja harjoitellaan opittuja asioita. Tärkeintä on, että sepeli on haastava ja hauska. Seikkailijapeli on samalla myös riitti, joka kertoo seikkailijalle yhden vaiheen päättymisestä ja seuraavan alkamisesta. Seikkailijakisassa on kyllä voittaja, mutta ei häviäjiä – kisaa ei voi reputtaa.

Syksyn SuperSepeliin on materiaaleja valmiina, nyt tarvitaan Sepelille johtaja, joka koordinoi homman kasaan.

Ilmoita itsesi tai vinkkaa kaverisi: larissa.olasvuori@partio.fi

Huomio! Lippukuntien ohjelma- ja pestijohtajat: mietittehän, löytyisikö joukoistanne Sepelille johtaja!

Johtajapäivät 22.–24.9.2017, samoaja, vaeltaja, aikuinen: ilmoittaudu mukaan juhannukseen mennessä!

Johtajapäivät lähestyvät! Vielä on viikko aikaa ilmoittautua johtajaikäisille tarkoitettuun verkostoitumistapahtumaan. Paikkoja on vielä jäljellä noin 10, eli myös lippukunnan johtajaporukat voivat napata tästä itselleen mielenkiintoisen johtajiston viikonlopun.

Partiolaisia on maailmassa noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Partiokannuksen kv-matkoilla pääset tutustumaan partiolaisiin naapurimaissamme. Lähde elämäsi seikkailulle ja ilmoittaudu mukaan NYT!

Pohjoismaalaisilla johtajapäivillä johtajaikäiset pääsevät tapaamaan toisiaan ja oppimaan toisiltaan erilaisista käytänteistä. Tänä vuonna johtajapäivät pidetään Ruotsin Huddingessa. Johtajapäiville osallistuu lisäksi partiolaisia Askimista Norjasta, Lyngbystä Tanskasta sekä tietysti Huddingesta Ruotsista.

Matkustaminen Ruotsiin ja takaisin tapahtuu lentokoneella. Tarkempi ohjelma, aikataulu sekä hinta tarkentuvat myöhemmin. Hinta sisältää matkaliput, ohjelman ja ohjelman sisällä olevat ruokailut. Lopullinen hinta varmistuu myöhemmin, hinta-arvio on 120€/hlö.

Max. 18 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä

Ilmoittautuminen 25.6. mennessä

Lisätietoja: Arttu Lahtiharju, arttu.lahtiharju@gmail.com, 0504945760

Ilmoittautuminen Kuksan kautta: kuksaan.fi/15730

Syksyn ensimmäinen ensiapukurssi, ilmoittaudu kurssille 8.8.2017 mennessä

Kurssi on tarkoitettu yli 15-vuotiaille partiolaisille, eli samoajille, vaeltajille ja aikuisille.

Milloin: 9.-10.9.2017, molempina päivinä klo 10-17

Missä: Myyrmäessä, Monitoimitila Arkissa

Hinta: 45 €

Ilmoittaudu mukaan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=16036

Kurssilla käsitellään ensiaputaitoja SPR:n asettamien tavoitteiden mukaisesti. Kurssilta saa SPR:n EA1-kurssitodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole.

Kuulumisia Vantaa pyöreästä pöydästä

Kesäkuun alussa noin 20 vantaalaista partiolaista näki Vantaan Pyöreän pöydän merkeissä. Tapahtumassa oli avoin ja aktiivinen ilmapiiri ja hyvää keskustelua. Keskusteluissa liikuttiin tärkeiden perusasioiden äärellä (viestintä, motivaatio, rekrytoinnin tuki, samoaja- ja vaeltajaohjelman haasteet).

Pyöreän pöydän äärellä pohdittiin unelmien Vantaata, jota nyt lähdemme yhdessä tavoittelemaan. Tätä työtä tehdään yhdessä, tervetuloa mukaan tekemään yhä parempaa partiota Vantaalla!

Unelmien tulevaisuuden Vantaa mm.:

  • on alue, joka panostaa Me-henkeen ja yhteiseen aktiiviseen Vantaaseen!
  • uudistaa Kannuksen brändin
  • täyttää avoimia pestejä aktiivisesti (aluetiimi ja Kannushallitus)
  • lisää yhteisten tapahtumien osallistujamääriä
  • panostaa hyvään viestintään

ROK

Ro-kurssia on kehitetty aikaisempien kurssilaisten antaman palautteen pohjalta. Kurssi pyrkii tarjoamaan jokaiselle osallistujalle jotakin oman osaamistason mukaan.  Kurssi koostuu yhdestä mökkiviikonlopusta 13.-15.10. ja yhdestä metsäviikonlopusta 27.10-29.10. Lisäksi kurssiin sisältyy alku- ja päätöstapaaminen. Kurssi on tarkoitettu juuri johtamisen aloittaville samoajille. Koulutus keskittyy antamaan tarvittavat tiedot ja taidot ryhmän johtamiseen sekä ideoita ja motivaatiota ryhmän vetämiseen. Kurssisisältöön kuuluu samoajaohjelman ryhmänohjaajakoulutustaskun aktiviteetit. Haluatko siis oppia järjestämään niin viikoittaista toimintaa kuin retkiäkin, ymmärtää mitä tarpojien päässä liikkuu ja tutustua ikäisiisi partiolaisiin? Tai haluatko tutustua muihin vantaalaisiin samoajiin?  Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti samoajaryhmässä toimivalle tarpojavartion johtajalle. Kurssi suositellaan käytäväksi jo ensimmäisenä samoajavuotena. Kurssin hinta on Hinta: 60,00 € .

Ilmoittaudu mukaan kuksassa: kuksaan.fi/15858

Lisätietoja Sanni Rötköltä 050-4314917, san-ni-97@hotmail.com

LOPUKSI: KIITOS!

Kiitos kaikille vantaalaisille partiolaisille tästä keväästä. Ihanaa ja aurinkoista kesää! Nauttikaa, lomailkaa, syökää jäätelöä ja leireilkää!