Partiokannus tiedottaa 3/23

Kevättä kohti askel askeleelta

Kevään merkkejä on taas nähtävillä: päivät pitenevät, pajunkissat kukkivat ja katupöly tulvii kotiovesta sisälle. Kohta päästään taas nauttimaan mainioista retkeilysäistä, jotka sopivat paremmin myös minunkaltaiselle pehmojohtajalle. Kevään merkkejä pääsee katselemaan yhdessä naapurilippukuntien kanssa Partioviikolla järjestettävissä Nahkaliljoissa. Reittivalinnat kulkevat usean vantaalaisen partiokolon kautta. Parasta siistiä paikat kuntoon ennen vierailuja.

Partioviikolla on hyvä hetki muistaa oman lippukunnan aktiivisia johtajia jollain pienellä – tai miksei suuremmallakin. Muistathan, että Kannukselta voi hakea ansiomerkkejä jaettavaksi vaikka kauden loppuun tai kesäleirille. Teethän hakemuksen siis hyvissä ajoin. Ohjeet tähän löytyvät kotisivujen materiaaleista. Kannuksella on myös tapana muistaa ja palkita aktiivisia partiolaisia. Kevätkokouksessa julkaistiin vuoden 2022 vantaalainen partiotoimija. Kuka se onkaan, selviää tässä viestissä. Ehkä ensi vuonna se voit olla Sinä.

Pääsiäisterveisin,

Jari Marvia, Partiokannuksen puheenjohtaja

Tapahtumat

Partioviikko 17.-23.4

Huhtikuussa vietetään perinteistä partioviikkoa. Monet lippukunnat järjestävät alueillaan tapahtumia jotka ovat yleisölle avoimia. Nyt teidänkin lippukunnalla on mahdollista mainostaa partioviikon tapahtumia Kannuksen somessa. Teemme myös lehdistötiedotteen johon listataan tapahtumat ja lähetämme sen Vantaan alueella julkaistaviin paikallislehtiin.

Jos lippukuntasi järjestää tapahtumaa 17.-23.4 välillä, lähetä siitä pieni kuvaus (aika, paikka, mitä tarjolla) osoitteeseen ari.toivonen@partio.fi viim. 9.4. mennessä.

Tehdään partioviikosta näkyvä juhla kaikille vantaalaisille.

Vuoden vantaalainen partiotoimija

Partiokannuksen hallitus valitsi kokouksessaan 1.3.  vuoden 2022 vantaalaisen partiotoimijan. Hakemuksia saapui yksi kappale jonka perusteella valinta osui Riikka Rahtolaan Aviapartiosta.

Riikka on Aviapartion perustajajäseniä ja on ollut lippukunnan tuki ja turva jo 15 vuoden ajan, aina Aviapartion perustamisesta lähtien. Hän on toiminut lippukunnassa useissa vaatimissa johtajatehtävissä alkaen lippukunnan johtajuudesta. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana viikkotoiminnassa.  Riikan toiminta luotsina on myös ollut suuri apu lippukunnan nuorille johtajille. Ja missä tarvitaan tekijää Riikka on aina valmiina. Oli kyseessä kisa, leiri muu iso tapahtuma on Riikan ehtymätön ideapankki ja luovuus kysyttyä tavaraa.

Riikka istuu myös Partiokannuksen halliuksessa vastuualueenaan ohjelma.

P.S. Kun Kannuksen hallitus teki valinnan, Riikka ei ollut mukana päätöksen teossa.

Pohjoismaiset johtajapäivät

Nordic Leader Training (NLT) eli suomalaisittain johtajapäivät tulevat taas syys-lokakuun vaihteessa 29.9.-1.10.! Tänä vuonna järjestelyvuoro on Suomessa, jossa tapahtuman sijainti on aurinkoisessa Kiljavan leirikeskuksessa. Jippii!

Johtajapäivät on yksi Vantaan Partiokannuksen pohjoismaisten ystävyyskaupunkien välisistä tapahtumista, johon tulemme saamaan vieraaksemme partiolaisia Ruotsin Huddingesta, Norjan Askimista, Tanskan Lyngbystä sekä tietysti Suomen Vantaalta. Tapahtuma on englanninkielinen.

Perinteisesti NLT-viikonloppuun kuuluu koulutuksellista ohjelmaa tapahtuman teemaa sivuten, iltaohjelma ja vapaata verkostoitumista muiden maiden partiolaisten kanssa. Järjestelyvuorossa olevalla maalla, eli tällä kertaa Suomella on mahdollisuus esitellä omia toimintamallejaan ja luoda unohtumaton kokemus, joka tullaan muistamaan muissa pohjoismaissa asti. 

Johtajapäivien vuosittain vaihtuvaksi teemaksi on tänä vuonna valikoitu “Back to the Roots”, joka kuvaa palaamista partion perinteisempien aktiviteettien ja ydinkysymysten äärelle unohtamatta näkökulmaa nousujohteisempaan johtamiseen ja parempaan tulevaisuuteen liittyviin teemoihin. 

Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt auki! Mukaan pääsevät 20 ensimmäistä, joten ole nopea!

Ilmoittaudu mukaan 27.8.2023 mennessä: kuksaan.fi/60220

Nahkalilja

Ovatko vantaalaisten lippukuntien kolot tuntemattomat sinulle tai haluaisitko vain päästä tutustumaan muihin vantaalaisiin partiolaisiin? Tervetuloa mukaan ensimmäiseen Partiokannuksen yhteiseen nahkaliljaan!

Nahkalilja on partioaktiviteetti, jossa tarkoituksena on kävellä tietty matka 24 tunnissa.

Sarjat ja niiden ikärajat ovat seuraavat:

  • Vihreä: 40km. (Vähintään 14 vuoden ikä, lähtö Erämetsojen kololta 22.4. klo 07:30)
  • Punainen: 50km. (Vähintään 15 vuoden ikä, lähtö Sotungin tulikettujen kololta 21.4. klo 21:30)
  • Harmaa: 60km. (Vähintään 16 vuoden ikä, lähtö Korson Honkapartion kololta 21.4. klo 19:30)

Lisäksi Partiokannuksen liljassa on myös erikseen oma 20km sarja (lähtö Erämetsojen kololta 22.4. klo 07:30), jonka voi suorittaa esimerkiksi harjoitusmielessä. Tälle sarjalle ei ole omaa nahkaliljaa. Kaikissa sarjoissa tulee olla käytössä kantolaite (reppu) jossa on vähintään 8kg painolasti.

Tapahtuma alkaa 50 ja 60 km kävelijöiden osalta 21.4. Illalla. 20 ja 40km osalta aikaisin aamulla 22.4. Tapahtuma päättyy kaikkien osalta 22.4. n. klo 21. Osallistujat voivat yöpyä Erämetsojen kololla, josta kävely jatkuu/alkaa 22.4.

Tapahtuman hinta on 15€ sisältäen merkin. (20km kävelijät 10€). Tarkemmat ohjeet ja varustelistat ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittaudu 15.4. mennessä: kuksaan.fi/58942