Partiokannus tiedottaa 11/2022

51-vuotias, mutta silti aina jaksaa 

Tänä vuonna tapahtui Vantaalla taas yhtä ja toista. Alkuvuodesta löytyi paljon tuttuja tapahtumia kuten aluetapaamisia, erilaisia koulutuksia ja kisoja. Pitkään kateissa ollut pesäpallo-ottelu paloi jälleen ennen kentälle pääsyä. Ehkä joku toinen kerta sitten.

Kesäkauden käynnisti kesäkuun alussa pidetty sudenpentu- ja seikkailijaleiri Kimmellys, joka keräsi lähes 250 osallistujaa Kavalahteen, ja kauden päätti tietenkin Kajo, johon vantaalaisia oli ripoteltu vähän sinne ja tänne.

Syksy oli ja tulee varmasti jatkossakin olemaan yhtä täynnä toimintaa. Kisoja, koulutusviikonloppuja, aluetapaamisia, kokouksia, EA-kursseja ja monta muuta pienempää tapahtumaa. Aina yhtä vilkasta.

Jälleen on siis yksi toiminnantäytteinen partiovuosi tullut päätökseen, ja uusi alkaa heti tammikuussa.

Ensi vuonna tuttujen ja turvallisten tapahtumien ohesta löytyy muutama erikoisuus, joita ei kannata jättää väliin. Vuoden pääkohtana on syys-lokakuun vaihteessa pidettävät Pohjoismaiset Johtajapäivät, jotka rantautuvat Kiljavalle. Myös koulutusryhmä YKY aktivoituu pitämällä ROK-kouluttajien koulutuksen (ROKKO), Jatko-ROKin ja samoajien yllätystapahtuman (ohjelma on siis yllätys, ei se milloin se järjestetään). Tammikuussa pidettävästä ROKKOsta on moni samoaja saanut jo tietoa aiemmin, mutta samat tiedot löydät tästä viestistä.

Kiitos kaikille tästä vuodesta, hyvää joulua ja mahtavaa uutta vuotta 2023!

Jouluisin terveisin,

Jari Marvia

Partiokannuksen puheenjohtaja

ROKKO eli ryhmänohjaajakouluttajien koulutus 7.1.2023 

Partiokannus kouluttaa ROK eli ryhmänohjaajakoulutuksia kaksi kertaa vuodessa. Kursseille on kysyntää, ja samoin on tarve uusille kouluttajille. Oletko harkinnut, että juuri Sinä voisit olla seuraava ROK-kouluttaja? Partiokannuksen YKY-toimikunta kouluttaa ROK-kouluttajia ROKKO-kurssilla, koulutuksessa käsitellään ryhmänohjaajakoulutusta ja sen järjestämiseen liittyviä asioita. Jos omasta ryhmänohjaajakoulutuksestasi eli ROKista on vierähtänyt jo hetki, kurssi on suoritettu loppuun tai sinulla on mahdollisesti myös PJ-PK suoritettuna, lähde mukaan. Seuraava ROKKO järjestetään 7.1.2023 Vantaan Metsänkävijöiden kololla. Lisätietoja antaa YKY:n puheenjohtaja Virpi Toivonen, virpi.toivonen@partio.fi.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.12. kuksaan.fi/56928

Vuoden vantaalainen partiotoimija 2022

Kiittämisen aika ei ole ohi.

Ketä sinä haluaisit kiittää hyvästä toiminnasta? Kuka tsemppasi muita ja innosti kokeilemaan jotain uutta? Kenestä huokuu ilo partiota ja sen kehittämistä kohtaan? Tai kuka on jostain muusta syytä mielestäsi vuoden vantaalainen partiotoimija? Ehdota ja perustele!

Partiokannuksen hallitus valitsee vuoden vantaalaisen partiotoimijan ehdotusten pohjalta ja valinta julkistetaan keväällä 2023, viimeistään Kannuksen kevätkokouksessa. Ehdotathan partiokaveriasi vuoden vantaalaiseksi partiotoimijaksi 31.1.2023 mennessä!

Ehdotukset tehdään tämän lomakkeen kautta

Nordic Cyber 4-Kamp (NC4K)

Nordic Cyber 4-kamp palaa jälleen tammikuussa! 28.1. järjestettävässä perinteisessä partiotaitokilpailussa Vantaalaiset partiolaiset kisaavat netin välityksellä eri tyyppisten tehtävien parissa Ruotsin Huddingessa, Norjan Askimissa ja Tanskan Lyngbyssä kisaavia samanikäisiä vastaan. Tänä vuonna tapahtuma kisataan sähköpostin välityksellä.

Tarpojat kisaavat omassa Scouts -sarjassaan ja sitä vanhemmat avoimessa Old Boys -sarjassa. Tapahtuma alkaa Suomen aikaa klo 11:00, jolloin kisajoukkueiden rekisteröitymisen tulee olla hoidettuna (ohjeet alla).

Rekisteröityminen tapahtuu lähettämällä alla lukevat tiedot sisältävä sähköpostiviesti osoitteeseen nc4k@gmail.com. Huomioittehan, että rekisteröityminen tulee hoitaa englannin kielellä.

• Kisajoukkueen nimi

• Maa, jossa vartio kisaa (Suomi)

• Jokaisen joukkueen jäsenen nimi ja ikä

• Kisapäivänä otettu kuva joukkueesta (28.1.)

Rekisteröidyttyään joukkueelle tulee klo 11 jälkeen lisää ohjeita, kisan kysymykset sekä tarkemmat ohjeet samaan sähköpostiosoitteeseen, jolla rekisteröityminen hoidettiin. Käytättehän koko kilpailun ajan samaa sähköpostiosoitetta tehtäviin vastaamiseen. Kilpailun tulokset julkaistaan kilpailun omalla Facebook sivulla kilpailun jälkeen.

Jokaisen kategorian tehtäviin vastaamiseen on aikaa yksi tunti. Kategorioiden suorittamisen välissä joukkue voi pitää ruokataukoja. Kello käy vain silloin kun joukkue on suorittamassa kategoriaa, eli muina aikoina voi vapaasti taukoilla kisaherkkujen äärellä omaan tahtiin!

Osallistujat voivat etukäteen ilmoittaa osallistumisestaan tai kiinnostuksestaan tapahtumaa kohtaan kilpailun omaan Facebook -tapahtumaan.

Tässä tapahtuman järjestäjän oma ohjeistus tapahtumasta. Luettehan ohjeet huolella ennen osallistumista.

Huomioittehan, että tapahtuma on täysin englannin kielellä.

Mukavia kisahetkiä toivottaa Partiokannus!

Nordic Leader Training (NLT)

Pohjoismaiset johtajapäivät pidetään ensi syksynä 29.9.-1.10. Kiljavalla. Tapahtumaan saapuu Vantaalaisten johtajien lisäksi osallistujia Partiokannuksen ystävyyskaupungeista Ruotsin Huddingesta, Tanskan Lyngbystä ja Norjan Askimista. Jokaisesta maasta tapahtumaan osallistuu maksimissaan 20 henkilöä. Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta ja oletuksena on, että osallistuja toimii jonkinlaisessa partiopestissä (esim. ryhmän vetäminen).

Perjantaista sunnuntaihin kestävien johtajapäivien rakenteeseen kuuluu tapahtuman teeman mukainen koulutuksellinen osuus, muuta järjestäjän suunnittelemaa ohjelmaa, iltanuotio ja vapaata olemista, joka on oivaa aikaa uusien kontaktien luomiselle. Johtajapäivät ovat olleet vuosittain monien Vantaalaisten partiolaisten vuoden kohokohtia sekä jotain, josta Vantaalaiset voivat rohkeasti olla ylpeitä. Tällaista toimintaa eivät kaikki Suomen partiokaupungit tarjoa!

Vuoden 2023 johtajapäivien suunnittelu aloitetaan tammikuussa ja nyt olisi oiva hetki osallistua mukaan tekemään vuoden hauskinta kansainvälistä partiokokemusta ja jotain hienoa, josta meidät tullaan muistamaan muissa pohjoismaissa asti! Viikonlopun mittaisen tapahtuman suunnittelu on myös hyvää harjoitusta pidempien leirien suunnittelua varten sekä oiva kurkistus mahdollisesti ei niin tuttuun pestiin. Itse tapahtuma on täysin englanninkielinen, mutta mukaan projektiin voi huoletta osallistua vaikka englannin kieli ei olisi itselle niin tuttu. We got you!

Virallinen ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa huhtikuun alussa.

Tapahtuman suunnittelusta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja ja ilmaista kiinnostuksensa joko sähköpostitse tai suoraan WhatsApissa Partiokannuksen KV-vastaavalta Ellalta. (ella-maria.rasanen@partio.fi, 0452751930)

Kevään koulutukset

Ilmoittaudu mukaan ROKille!

Samoajat ja luotsit huomio! ROK on partiokannuksen järjestämä koulutus kaikille vantaalaisille samoajille, ja kevään kurssi tulee jälleen maaliskuussa. Kurssilla opitaan ryhmänjohtamista ja siihen liittyviä toimintoja lippukunnissa. Kurssi sisältää kaksi viikonloppua, alku- ja lopputapaamisen sekä omassa lippukunnassa suoritettavan ryhmänohjaamisharjoituksen. Kurssi suositellaan käytäväksi jo ensimmäisenä samoajavuonna. Kurssi on osa samoajaohjelman ryhmänohjaajakoulutus-taskua, ja se on loistava tapa tutustua samalla muihin vantaalaisiin samoajiin.

10.-12.3. on RO-kurssin 1. viikonloppu Kiljavalla ja toinen viikonloppu on 31.3.-2.4. Sipoonkorvessa. Alku- ja lopputapaamisten ajankohdat ilmoitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Ps. Varmista että samoajilla on s-postiosoiteet Kuksassa kohdillaan!

Ilmoittautumislinkki julkaistaan 5.1.tapahtumakalenterissa.

Kevään EA-kurssit

EA1-kurssi on jokaiselle partiossa toimivalle vähintään 15-vuotiaalle tarkoitettu ensiapukurssi. Kurssilla käydään läpi ensiavun perusteet aina haavan sitomisesta maallikkoelvytykseen asti. Tämän kurssin käytyäsi osaat toimia hätätilanteessa kotona, tien päällä tai vaikka kesäleirillä. Ei esitietovaatimuksia. Kurssin käynyt saa itselleen EA1-todistuksen, joka on voimassa 3 vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole. Vantaalaiset partiolaiset ovat etusijalla ilmoittautumisessa. Kursseilla ei yövytä.

EA1-kurssi helmikuussa 4.-5.2.2023, ilmoittautuminen alkaa 5.1.2023: Kuksaan.fi/56919

EA1-kurssi huhtikuussa 14.4.-16.4.2023, ilmoittautuminen alkaa 5.1.2023: Kuksaan.fi/56920

EA-kertauskurssilla 9.3.2023 pääset kertaamaan tänä vuonna umpeen menevän EA1 tai EA2 -lisenssisi, kun aiempi Ea-todistus on vielä voimassa.  Kurssin käymällä saat todistukseen 3 lisävuotta. Ensiaputodistuksen voi kerrata ainoastaan yhden kerran. Kurssi kestää yhden arki-illan.

Ilmoittautuminen alkaa 5.1.2023: Kuksaan.fi/56930