Partiokannus tiedottaa 11/2019

Merkkaa kevään tapahtumat kalenteriin
25.1. Cyber 4-Kamp
1.-2.2. EA1-kurssi
6.2. EA-kertauskurssi
7.-8.2. Valtin johtokolmikkoretki
6.-8.3. ja 20.-22.3. RO-kurssi
23.3. Kevätkokous
4.-5.4. EA1-kurssi

Kiitos vuodesta 2019!

Vuosi on viittä vaille valmis ja on aika laittaa vuosi 2019 muistojen arkistoon. Tänä vuonna Kannuksen toiminta on ollut todella monipuolista ja uusia aktiivisia johtajia on saatu koulutettua mukaan.

Aluetoiminnassa innostavat valmentajat ovat järjestäneet hienoja aluetapaamisia, joissa osallistujamäärät ovat olleet kasvussa koko vuoden ajan, makeimpana vierailu Fazerilla marraskuussa.

Koulutusinnostus on myös kasvussa. Syksyn ROK veti kurssin täyteen ja innostuneet samoajat tuovat lippukuntiin lisäkäsiä!

Kansainvälinen toiminta on ollut huomattavan aktiivista kuluneena vuonna. Yhdessä pohjoismaisten ystävyyskaupunkiemme kanssa järjestettiin neljä yhteistä tapahtumaa, joista suurimpana oli Nordtreff-leiri heinäkuun alussa Evolla. 250 partiolaista vietti railakkaan viikon, jonka aikana liottiin sateessa, paistateltiin auringossa, kisattiin 5-Kampissa ja luotiin uusia ystävyyssuhteita yli maarajojen. Tammikuussa kisattiin C4K, toukokuussa juhlittiin pohjoismaisen yhteistyön 50-vuotisjuhlia Ruotsin Huddingessa ja syyskuussa perinteinen NLT-tapahtuma keräsi täyden delegaation myös Vantaalta Norjan Askimiin leikkimään ja pelaamaan. Ensi vuonna Tanskan Lyngbyhyn on odotettavissa jälleen jotain uutta ja toivottavasti iso määrä Kannuksen aktiiveja.

Vuoden 2020 ison tapahtuma on tietty Vantaan oma alueleiri Muisku, joka pidetään Taruksella heinä-elokuun vaihteessa. Lippukuntien ilmoittautuminen päättyi 8.12 ja lähes kaikki lippukunnat ovat mukana vuoden suurimmassa tapahtumassa, johon odotetaan arviolta noin 700 Kannuslaista. Leiriläisten ilmoittautuminen alkaa alkuvuodessa, joten seuraa aktiivisesti viestintää. Leiriä kukaan ei halua jättää väliin.

Haluan sekä omalta osaltani että Kannuksen hallituksen puolesta toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulua 2019 ja Loistavaa Uutta Vuotta 2020. Joulunpyhinä on hyvä antaa aikaa itselleen ja rauhoittua lataamaan akkuja.

Kiitollisena

Ari ” Ari-Mari” Toivonen

puheenjohtaja

Partiokannus ry.

 

CYBER 4-KAMP

Kiinnostaisiko partiotaitokisat, mutta metsässä juoksentelu ja lyhyet yöunet eivät houkuta näin tammikuun hyytävässä kelisssä? Haluaisitko osallistua omalla porukallasi kisoihin esimerkiksi kololtasi? Tämä kaikki on mahdollista osallistumalla Cyber 4-Kampiin! Cyber 4-Kamp eli C4K on yhteispohjoismaalainen netissä kisattava pt-kisa, johon voivat osallistua seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Kisan voi suorittaa missä vain, kunhan vain vartiolla on tietokone ja pääsy nettiin! Kisakieli on englanti ja se käydään 25.1.2020 klo 9-17 välillä. Toivomme Vantaalaisilta lippukunnilta aktiivista osallistumista!

Cyber 4-kamp eli C4K kisataan netissä vuosittain. Tapahtumassa partiolaiset Ruotsin Huddingesta, Tanskan Lyngbystä, Norjan Askimista ja Suomen Vantaalta kisailevat erilaisissa nokkeluutta, tiedonhakutaitoja ja luovuutta vaativissa tehtävissä. Kilpailu koostuu neljästä osa-alueesta, joissa kussakin on erilaisia tehtäviä. Vastaaminen tapahtuu lähettämällä kuvia ja videoita tai vastaamalla kysymyksiin. Kisan nettisivut ovat http://www.4-kamp.dk/ Säännöt löytyvät osoitteesta: http://4-kamp.dk/rules.shtml

 

EA-KURSSIT HELMIKUUSSA

Helmikuussa järjestetään Partioasemalla Töölössä sekä EA1-kurssi (1.-2.2.) että ensiapukertauskurssi (6.2.).

EA1-kurssi on jokaiselle partiossa toimivalle vähintään 15-vuotiaalle tarkoitettu ensiapukurssi. Kurssilla käydään läpi ensiavun perusteet aina haavan sitomisesta maallikkoelvytykseen asti. Tämän kurssin käytyäsi osaat toimia hätätilanteessa kotona, tien päällä tai vaikka kesäleirillä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.1.2020: kuksaan.fi/32257

Tule mukaan kertaamaan EA1-kurssisi sekä kuulemaan ja oppimaan uusimmat tiedot ensiavun saralta. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille partiolaisille, joilla on voimassa oleva EA1- tai EA2 -todistus. Kurssilta saat todistukseen 3 lisävuotta. Ensiaputodistuksen voi kerrata ainoastaan yhden kerran. Kertausmerkinnän saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole.

Ilmoittaudu 26.1.2020 mennessä: kuksaan.fi/32285

 

JOHTOKOLMIKKORETKI

Vantaan aluetiimi Valtti järjestää vantaalaisten lippukuntien johtokolmikoille johtajahuoltoretken mukavissa puitteissa Korvenkolkalla. Johtokolmikkoretki tarjoaa mukavaa tekemistä, hyvää seuraa, maistuvaa ruokaa, hetken hengähdystä ja uutta inspiraatiota omaan lpk-pestiin. Ja kun olet partion parissa karistanut viikon työstressin harteiltasi, on sulla vielä suurin osa viikonloppua edessä. Retken yhteydessä järjestetään lauantaina vuoden ensimmäinen aluetapaaminen. Tervetuloa koko johtokolmikon voimin!

Ilmoittaudu mukaan retkelle 26.1. mennessä: kuksaan.fi/32151

 

KEVÄÄN 2020 RYHMÄNOHJAAJAKURSSI = ROK

Hei samoaja, samoajaluotsi ja pestijohtaja! Kevään ROK eli ryhmänohjaajakoulutus on jälleen tulossa maaliskuussa. Vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus ja mikäs sen paremmin sopisi samoajille kuin ROK!
Kurssi sisältää alkutapaamisen, kaksi viikonloppukoulutusta ja lopputapaamisen sekä omassa lippukunnassa suoritettavan johtamisharjoituksen. Tule mukaan Vantaan omalle ROK-kurssille!

Ilmoittaudu mukaan 2.2.2020 mennessä: kuksaan.fi/32483

 

KUKA ON VUODEN 2019 VANTAALAINEN PARTIOTOIMIJA?

Vielä 11 päivää aikaa äänestää!

Kuka partiokaverisi tekee Vantaalla partiota isolla sydämellä? Kuka on puuhakas ja innokas? Kuka puurtaa ja jaksaa järjestää, tsempata ja iloita niin, että muutkin lähtevät innolla mukaan? Vai mitkä ovat sinun perustelusi vuoden vantaalaiseksi partiotoimijaksi? Ehdota ja perustele!

Äänestys on käynnissä vuoden 2019 loppuun. Vuoden vantaalaisen partiotoimijan valitsee Partiokannuksen hallitus määräaikaan mennessä jätettyjen ehdotusten pohjalta ja voittaja julkistetaan Partiokannuksen kevätkokouksessa 2020.

Äänestämään pääset tästä.

 

Lue Partiokannus tiedottaa 11/2019 kokonaisuudessaan täältä.