Partiokannus tiedottaa 11/2018

Kiitoksia!
Vuonna 2018 vantaalaisessa partiossa on tapahtunut paljon. Tosi paljon. Suunnaton kiitos on paikallaan lippukuntien aktiivitoimijoille, Partiokannuksen hallitukselle ja toimiston väelle! Te sen teitte!
Hyvää joulua ja partiomaista uutta vuotta 2019!

Ilari Laitinen
puheenjohtaja 2015–2018

Cyber 4-KAMP (partiotaitokilpailu netissä)

Kiinnostaisiko partiotaitokisat, mutta metsässä juoksentelu ja lyhyet yöunet eivät houkuta? Haluaisitko osallistua omalla porukallasi kisoihin kotoasi tai kololtasi? Tämä kaikki on mahdollista osallistumalla Cyber 4-Kampiin! Cyber 4-Kamp eli C4K on yhteispohjoismaalainen netissä kisattava pt-kisa, johon voivat osallistua seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Kisan voi suorittaa missä vain, kunhan vain vartiolla on tietokone ja pääsy nettiin! Kisakieli on englanti ja se käydään 19.1.2019.

Cyber 4-kamp eli C4K kisataan netissä vuosittain. Tapahtumassa partiolaiset Ruotsin Huddingesta, Tanskan Lyngbystä, Norjan Askimista ja Suomen Vantaalta kisailevat erilaisissa nokkeluutta, tiedonhakutaitoja ja luovuutta vaativissa tehtävissä. Kilpailu koostuu neljästä osa-alueesta, joissa kussakin on erilaisia tehtäviä. Vastaaminen tapahtuu lähettämällä kuvia ja videoita tai vastaamalla kysymyksiin. C4K:n nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.nordtreff.org/index.php/c4k. Säännöt löytyvät osoitteesta: http://4-kamp.dk/rules.shtml Kisan nettisivut ovat http://www.4-kamp.dk/ ja samoille sivuille tulevat kisan viralliset ilmoittautumisohjeet viimeistään kisapäivänä. Kisavartiot ilmoittautuvat sekä kuksaan kuksaan.fi/24677 että kisan virallisille nettisivuille. Kuksailmon voi tehdä vaikka heti.

Kevään ensiapukurssit lähestyvät

Ea-kertauskurssi 1.2.
Kertauskurssilla voi kerrata joko EA1- tai EA2-kurssin. Kurssi on tarkoitettu kaikille yli 15-vuotiaille, jotka haluavat kerrata ensiaputaitojaan. Esitietoina voimassa oleva EA1 tai EA2. Ensiaputodistuksen voi kerrata ainoastaan yhden kerran. Kertausmerkinnän saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole. Vantaalaiset partiolaiset ovat etusijalla ilmoittautumisessa. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 20.1.2019 kuksaan.fi/24171

EA1-kurssi 2.-3.2.
Kurssilla käsitellään ensiaputaitoja SPR:n asettamien tavoitteiden mukaisesti (hätäensiapu, elvytys, ensiavun jatkotoimenpiteet, toimintaharjoitus). Ei esitietovaatimuksia. Kurssilta saa SPR:n EA1-kurssitodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole. Vantaalaiset partiolaiset ovat etusijalla ilmoittautumisessa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.1.2019: kuksaan.fi/24214

Sinustako kevään 2019 ROKin johtaja?
Ilmianna itsesi tai kaverisi. Älä aikaile, vaan toimi jo vaikka tänään! ROK järjestetään keväällä 8-10.3. ja 22-24.3. Kurssiviikonloppujen lisäksi on alku- ja lopputapaamiset, jotka kestävät yhden illan kumpikin. Kurssinjohtajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt ja kiinnostunut tulevien johtajien kouluttamisesta. Kurssijohtajan tehtävänä on vastata kurssin onnistumisesta. Kurssijohtajan pestiä helpottamaan on tehty muistilista. Kurssijohtaja saa Kannuksen hallituksen, aikaisempien kurssijohtajien sekä toimiston täyden tuen. ROK on tärkeä kurssi, se mahdollistaa sen, että lippukunnissa on hyviä johtajia myös tulevina vuosina. ROK myös yhdistää vantaalaisia partiolaisia sekä on monelle partiolaiselle partiomuisto jota muistellaan vielä vuosienkin päästä. Lähde siis mukaan mahdollistamaan tämä kurssi vantaalaisille nuorille! Ilmianna siis itsesi tai joku muu potentiaalinen kurssinjohtaja laittamalla viestiä partiokannus@partio.fi.

Toimiston poikkeavat aikataulut 
Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Partiokannuksen toimisto Töölössä (Töölönkatu 55) on avoinna ma – ke ja pe 9 – 16 ja to 9 – 18. Poikkeuksellisesti Partioasema sulkeutuu 20.12 jo klo 16.00 ja on suljettu 21.12. – 1.1. Toimiston väki toivottaa kaikille rauhallista joulua!

Suuri kiitos vuodesta 2018 partiopesteissä toimineille ja hyvää joulua ja partiovuotta 2019 kaikille vantaalaisille partiolaisille!

Lue Partiokannus tiedottaa kokonaisuudessaan täältä.