Partiokannus tiedottaa 10/2019

Puheenjohtajan terveiset
Kannuksen vuosikokous pidettiin 28.10. Myyringissä. Paikalla oli mukavasti innokkaita partiolaisia, 16 henkilöä, 8 lippukunnasta. Hallitukseenkin saatiin kaksi uutta jäsentä, Riikka Rahtola Aviapartiosta ja Jari Marvia Tavasteista. Puheenjohtajana jatkaa vuonna 2020 allekirjoittanut.

Kokouksen päätteeksi oli mahdollisuus kuulla Muiskun tuoreimmat kuulumiset. Muisku tulee olemaan ensi vuoden suurin tapahtuma. Leirin suunnittelu on hyvällä mallilla ja odotettavissa on tapahtuma, joka varmasti tarjoaa jokaiselle osallistujalle upean leirikokemuksen ja muistoja vuosien päähän.

Ari ” Ari-Mari” Toivonen
Puheenjohtaja

Terveisiä Partiokannuksen syyskokouksesta
Partiokannuksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 28.10. Myyrmäessä. Kokouksen tärkeimpänä päätöksenä oli ensi vuoden hallituksen ja sen puheenjohtajan vahvistaminen. Puheenjohtajaksi kaudelle 2020 valittiin Partiokannuksen nykyinen puheenjohtaja Ari Toivonen, joka aloitti pestissään vuonna 2019. Partiokannuksen hallitus 2020 koostuu seuraavista jäsenistä (suluissa hallitusten jäsenten eroamisvuoro):

  • Eveliina Alonen, Tikkurilan Siniset (2019-2020)
  • Lucas Lumberg, Jokihiset (2019-2020)
  • Jari Marvia, Tavastit (2020-2021)
  • Riikka Rahtola, Aviapartio (2020-2021)
  • Ella-Maria Räsänen, Erämetsot (2019-2020)
  • Ari Toivonen, Korson Honkapartio (2019-2020)
  • Oskari Tuomi, Aviapartio (2019-2020)

Hallituksen vahvistamisen lisäksi syyskokouksessa hyväksyttiin nykyisen hallituksen esittelemä Partiokannuksen toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2020. Kokouksen päätteeksi Vantaan alueleiri Muisku 2020:n leirinjohtaja Melina Hiltunen esitteli ajankohtaisia asioita ensi kesän leiristä. Partiokannus ja sen vastavalittu hallitus tukevat Muiskun valmisteluita täysipainoisesti, jotta ensi kesän alueleiri onnistuu ylittämään kaikki odotukset.

Muiskuvuosi alkaa pian!
Muiskun suunnittelu on lähtenyt innokkaasti käyntiin ja vauhti sen kuin kiihtyy vuodenvaihdetta kohti. Leirin mahtavaan tekijätiimiin kaivataan vielä innokkaita tekijöitä suunnittelemaan Vantaan ensi vuoden huikeita partiotapahtumaa. Avoimet leiripestit voit kurkata Kannuksen sivuilta.

Leirin lippukuntailmoittautuminen alkaa 14.11. Linkki ilmoittautumiseen lähetetään lippukuntien johtokolmikolle.
Valitkaa lippukunnastanne yhteyshenkilö ja varmistakaa lippukuntanne osallistuminen vuoden huikeimpaan partiotapahtumaan!

Muisku tehdään yhdessä. Leirin tavoitteina on edistää partiotoiminnan yhteisöllissyyttä Vantaalla, varmistaa, että kaikkien on kiva tulla leirille ja että leirin jälkeen halutaan ja jaksetaan tehdä partiota vielä suurella sydämellä. Kaikessa toiminnassa Muiskulla otetaan myös ympäristö huomioon. Kestävän kehityksen tavoitteella pyrimme järjestämään leirin, joka kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän.

Melina ja Ellu, leirinjohtajat

Valtti eli Vantaan valmentajat esittäytyvät!
Valttiin kuuluu tällä hetkellä kolme valmentajaa Johanna, Senni ja Siiri. Valmentajat tukevat lippukuntia, erityisesti lippukuntien johtokolmikoita. Alla on valmentajien lyhyet esittelyt, ota rohkeasti yhteyttä (etunimi.sukunimi@partio.fi)!

Moikka. Mä oon Johanna Ylander, Valtissa pestausvalmentaja. Olen yhdessä Sennin ja Siirin kanssa vantaalaisia lippukuntia varten. Me ollaan tän syksyn aikana yhteydessä kaikkiin lippukuntiin ja kysellään kuulumisia. Voit lähteä meidän kanssa myös Fazerilaan 14.11. aluetapaamiseen. Tapaan mielelläni teitä myös kahvittelun tai johtajistovierailun merkeissä. Erityisen innoissani olen haaveiden lippukunta -työpajoista, joita toivon pääseväni vetämään teille! Mun erikoisalaani on aukoa lippukuntien solmuja pestaamisen, johtajiston hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen keinoin. Valmentamisen lisäksi olen lippukunnassani Tavasteissa akelana. Olen myös hurahtanut kouluttamiseen tänä vuonna. Jos oot tulossa marraskuun johtokolmikkokurssille, tapaat mut ja Siirin siellä. Vinkki: Seuraava johtokolmikkokurssi on helmikuussa.

Moikka, oon Senni Linden ja kotilippukuntani on Kartanopartio Seutulasta. Aloitin syksyllä 2019 ohjelmavalmentajana Valtissa. Mulle kuuluu siis erityisesti partio-ohjelman ja sitä kautta kasvatustavoitteiden totetuminen, mutta mua saa lähestyä ihan millä lippukunnan asialla tahansa. Autan mielelläni! Oon innoissani uudesta pestistä ja oonkin jo päässyt kuulemaan lippukuntien kuulumisia ja suunnittelemaan yhdessä Siirin ja Johannan kanssa, kuinka ollaan parhaalla mahdollisella tavalla tukemassa teitä. Valmentajakoulutuksessa opin paljon uusia menetelmiä, joita odotan pääseväni käyttämään pestissä. Nähdään suklaisessa aluetapaamisissa 14.11.!

Moi! Mun nimi on Siiri Kihlström ja kotilippukuntani on Sotungin Tuliketut Hakunilasta. Pestini lippukuntavalmentajana alkoi elokuun lopussa, ja nyt syksyn aikana oon päässyt tapaamaan jo useita vantaalaisia lippukunnanjohtajia, ja se onkin tässä pestissä musta parasta. Käytännössä autan esimerkiksi johtokolmikon työnjaon selkeytyksessä, pitkän aikavälin suunnittelussa (Haaveiden lippukunta -työstöt) sekä käytännön johtamista sparraamalla. Mua näkee esimerkiksi aluetapaamisissa, joissa keskustellaan ajankohtaisista teemoista sekä jaetaan vinkkejä eri lippukuntien välillä, mutta sen lisäksi mielelläni tapaan ihan kasvokkain tai tuen vaikkapa whatsapp-viestein. Vantaalla tapahtuu tällä hetkellä paljon hyviä asioita, ja on mahtavaa olla mukana just tässä porukassa!

Jos kuulut johtokolmikkoon, etkä ole vielä ilmoittautunut marraskuun aluetapaamiseen, tee se nyt (tai viimeistään 10.11.) kuksaan.fi/31545. Lue aluetapaamisesta tarkemmin Partiokannuksen nettisivuilta.

ÄÄNESTÄ VUODEN VANTAALAISTA PARTIOTOIMIJAA
Kuka on vuoden vantaalainen partiotoimija 2019?

Kuka partiokaverisi tekee Vantaalla partiota isolla sydämellä? Kuka on puuhakas ja innokas? Kuka puurtaa ja jaksaa järjestää, tsempata ja iloita niin, että muutkin lähtevät innolla mukaan? Vai mitkä ovat sinun perustelusi vuoden vantaalaiseksi partiotoimijaksi? Ehdota ja perustele!

Äänestys on käynnissä vuoden 2019 loppuun. Vuoden vantaalaisen partiotoimijan valitsee Partiokannuksen hallitus määräaikaan mennessä jätettyjen ehdotusten pohjalta ja voittaja julkistetaan Partiokannuksen kevätkokouksessa 2020.

Äänestämään pääset tästä.

Lue koko sähkis kokonaisuudessaan täältä.