Partiokannus tiedottaa 1/2023

 

ALKUSANAT

On raikas talvisää

Jälleen on uusi partiovuosi käynnistynyt – osa nukkuu vielä talviunta, mutta osalla se alkoi jo hetki sitten. Talviunilta herännyt Partiokannuksen uusi hallitus käynnisteli omaa vuottaa toissa viikonloppuna Kiljavalla. Mukana on monta uutta naamaa ja vanhoja tuttuja jo useamman vuoden ajalta. Muutoksen tuuletko ne jossain hennosti puhaltavat? Katsotaan, mitä tuleman pitää.

Talviretkien kohtalo mietityttää varmaan monia. Jääkö lumi maahan siihen asti, että päästään nauttimaan raikkaasta talvisäästä eikä tarvitsisi järjestää naskalikisoja loskaisissa lätäköissä. Joka vuosi pitää jännittää tämän kanssa. Kyllä sitä vuodessa aina yhden mutaretken kestää, jos sää ei satu suosimaan. Hyvä ohjelma ja asenne pelastavat haastavimmatkin retket.

Muistathan, että voit ehdottaa omasta tai toisesta lippukunnasta vuoden vantaalaista partiotoimijaa. Kuka mielestäsi on ollut Vantaan kirkkain ja säkenöivin tähti? Otamme vielä ehdotuksia vastaan, joten lue tämä kirje ja lähetä ehdotus.

Partioterveisin,
Jari Marvia
Partiokannuksen puheenjohtaja

 

AJANKOHTAISTA

Hallituksesta päivää

Kannuksen hallitus järjestäytyi talviseminaarissa 14.1. Kiljavalla.

Vuonna 2023 hallituksen salkkuhaku on seuraava:
Puheenjohtajana jatkaa Jari Marvia Partiolippukunta Tavastit ry.
Varapuheenjohtajaksi valttiin Lauri Kivelä Korson Honkapartio ry. Laurin vastuulla on myös koulutusasiat
Ohjelmasta vastaa Riikka Rahtola Aviapartio ry
Kansaivälisyysasioita hoitaa Ella-Maria Räsänen Erämetsot ry
Aluetyön vastuuhenkilö on Ella-Roosa Ilomäki Pyhän Laurin Ritarit ry
Viestinnästä vastaavat Ari Toivonen ja Henri Kiviranta, molempien lippukunta on Korson Honkapartio Ry

Tavoitat hallitusneuvokset sähköpostitse etunimi.sukunimi@partio.fi

Kevään kurssit

Partiokannuksen EA-kertauskurssi järjestetään 9.3. Partioasemalla. Tule mukaan kertaamaan osaamista, jatkamaan EA-todistuksen voimassaoloa ja harjoittelemaan käytännöntaitoja. EA-kertauksen vaatimuksena on voimassa oleva EA1 tai EA2 todistus. Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/56930.

Kevätkauden ensimmäisen EA1-kurssin ilmoittautuminen on jo päättynyt, mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä kevään toinen EA1-kurssi järjestetään 15.–16.4.! EA1-kurssilla opetetaan tarpeellisia ensiaputaitoja, joista on hyötyä niin partiossa kuin sen ulkopuolellakin. Paikkana toimii Partioasema. Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/56920.

Samoajat ja samoajaluotsit hoi! Partiokannuksen järjestämä ROK eli ryhmänohjaajakoulutus tulee jälleen maaliskuussa. Kurssi sisältää kaksi viikonloppua sekä alku- ja lopputapaamisen. Kurssin aikana suoritetaan johtamisharjoitus omassa lippukunnassa. Kurssi on osa samoajien ryhmänohjaajakoulutus-taskua ja se on loistava tapa tutustua muihin vantaalaisiin samoajiin. RO-kurssin 1. viikonloppu (Kiljavalla) on 10.–12.3. ja 2. viikonloppu 31.3.–2.4. Alku- ja lopputapaamisten aikataulu täsmentyy myöhemmin. Ilmoittautuminen: kuksaan.fi/56924.

Kaikkien kolmen kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.2.

Nordic Leader Training (NLT)

Pohjoismaiset johtajapäivät pidetään ensi syksynä 29.9.-1.10. Kiljavalla. Tapahtumaan saapuu Vantaalaisten johtajien lisäksi osallistujia Partiokannuksen ystävyyskaupungeista Ruotsin Huddingesta, Tanskan Lyngbystä ja Norjan Askimista. Jokaisesta maasta tapahtumaan osallistuu maksimissaan 20 henkilöä. Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta ja oletuksena on, että osallistuja toimii jonkinlaisessa partiopestissä (esim. ryhmän vetäminen).

Perjantaista sunnuntaihin kestävien johtajapäivien rakenteeseen kuuluu tapahtuman teeman mukainen koulutuksellinen osuus, muuta järjestäjän suunnittelemaa ohjelmaa, iltanuotio ja vapaata olemista, joka on oivaa aikaa uusien kontaktien luomiselle. Johtajapäivät ovat olleet vuosittain monelle yksi vuoden kohokohdista sekä jotain, josta voimme rohkeasti olla ylpeitä. Tällaista toimintaa eivät kaikki Suomen partiokaupungit tarjoa!

Tapahtuman ensimmäinen suunnittelukokous pidettiin tammikuussa ja suuret linjat saatiin kurottua yhteen. Seuraavaksi olisi hyvä hetki ilmoittauta mukaan suunnitteluryhmään ja tapahtuman tekijähommiin. Kaikki tekijät pääsevät osallistumaan tapahtumaan kahdenkymmenen osallistujan kiintiön ulkopuolella, eli paikka itse tapahtumassa on samalla taattu! Tekijöitä tarvitaan erityisesti ohjelman tekemiseen. Tapahtuman teema on vielä auki, joten siihen on mahdollisuus päästä vaikuttamaan. Vain luovuus on rajana!

Viikonlopun mittaisen tapahtuman suunnittelu on myös hyvää harjoitusta pidempien leirien suunnittelua varten sekä oiva kurkistus mahdollisesti ei niin tuttuun pestiin. Itse tapahtuma on täysin englanninkielinen, mutta mukaan projektiin voi huoletta osallistua vaikka englannin kieli ei olisi itselle niin tuttu. We got you!

Virallinen ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa huhtikuun alussa.
Tapahtuman suunnittelusta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja ja ilmaista kiinnostuksensa joko sähköpostitse tai suoraan WhatsApissa Partiokannuksen KV-vastaavalta Ellalta. (ella-maria.rasanen@partio.fi, 0452751930)

Vuoden vantaalainen partiotoimija 2022

Kiittämisen aika ei ole ohi.

Ketä sinä haluaisit kiittää hyvästä toiminnasta? Kuka tsemppasi muita ja innosti kokeilemaan jotain uutta? Kenestä huokuu ilo partiota ja sen kehittämistä kohtaan? Tai kuka on jostain muusta syytä mielestäsi vuoden vantaalainen partiotoimija? Ehdota ja perustele!

Partiokannuksen hallitus valitsee vuoden vantaalaisen partiotoimijan ehdotusten pohjalta ja valinta julkistetaan keväällä 2023, viimeistään Kannuksen kevätkokouksessa. Ehdotathan partiokaveriasi vuoden vantaalaiseksi partiotoimijaksi 31.1.2023 mennessä!

Ehdotukset tehdään tämän lomakkeen kautta.

 

Kuvat: Lucas Lumberg, Jari Marvia