Nordtreffi 2019 käynnistyy tänään

Nordtreffi 2019 -leiriä on valmisteltu vuosi ja tänään on se päivä, kun leiriläiset saapuvat Evolle Hämeenlinnaan. Leiriläisten bussit ovat jo startanneet Vantaalta kohti Evoa.

Leiriläisiä on paikalla parhaimmillaan yli 200. Isoin osallistujajoukko tulee Ruotsin Huddingesta (lähes sata) ja heti perään seuraavaksi isoin joukkue  Vantaalta (noin 90). Norjalaisia leirillä on 25 ja tanskalaisia tällä kertaa vain neljä. Nordtreffi/Nordtreff/Nordträff järjestetään pääsääntöisesti joka neljäs vuosi ja vuorovuosin eri ystävyyskaupunkien toimesta. Viimeksi leiri järjestettiin 2015 Ruotsissa.

Tänä vuonna juhlitaan ystävyyskaupunkien yhteistyön 50-vuotis juhlataivalta ja se näkyy leirin ohjelmassakin. Leirillä kisataan 5-Kamp perjantaina ja Suomea edustaa virallisesti kisassa Laten Laukan kaksi parasta joukkuetta eli OPH Sotungin Tuliketuista ja Puumat Vantaan Metsänkävijöistä.

Leirin muu ohjelma tiistaina, keskiviikkona ja torstaina ohjelmalaaksoista ja lauantaina leirillä vietetään markkinapäivää. Leirillä on joka ilta iltanuotio/iltaohjelmaa, jonka järjestelyvuorossa on vuoroilloin eri maat.