Partiokannus tiedottaa 8/2019

Jes, partiosyksy on täällä!
Vantaan partiosyksy on starttaamassa. Kevät oli vilkasta aikaa, kesällä leireitiin Nordtreffillä ja lippukuntien omilla leireillä. Ja vauhti senkun vaan kiihtyy. Tulossa on vielä aluetapaamisia, SuSen Loikkaa, Laten Laukkaa. On Yö-KITTiä, partion Unskaa, ROK-kurssia, ensiapukurssia ja paljon, paljon muuta. Parhaiten pysyt tilanteen tasalla seuraamalla Kannuksen Facebookia ja Instagramia sekä tietty lukemalla aktiivisesti sähkistä ja Kannuksen omia nettisivujawww.partiokannus.fi. Tehdään tästä Kannuksen mahtavin syksy tähän asti. Äläkä unohda ensi kesän koko Vantaan yhteistä Muisku-leiriä. Kokemuksesta tiedetään, ensi kesä tulee nopeasti.

Ari ”Ari-Mari” Toivonen
Puheenjohtaja
Partiokannus ry

 

Tekiskö mieli kokeilla jotain uutta?
Tuntuuko, että nyt olisi hyvä hetki kokeilla partiossa jotain uutta? Ehkä ryhmänjohtamisen rinnalle voisi ottaa jonkun uuden kivan pestin? Partiokannuksella on tällä hetkellä avoimena monenlaisia erilaisia pestejä. Kiinnostaako hallinto? Muisku -alueleirin pestit -mestaripestit ovat nyt haussa? Tai ehkäpä sinua kiinnostaisi liittyä johonkin Partiokannuksen ryhmään? Käy kurkkaa erilaiset vaihtoehdot ja lähde mukaan tekemään vantaalaisille yhä parempaa partiota.

 

SYKSYN KISAT

Laten Laukka 2019 – Riskiretket

Tervetuloa kiertämään maailmaa ristiretkien aikakaudelle vuoden 2019 Laten Laukkaan! Partiokannus kutsuu kaikki tarpojat sekä vanhimmat seikkailijat kilpailemaan Laten Laukkaan,  vantaalaisten omaan partiotaitokilpailuun. Kaksi parasta tarpojavartiota pääsee edustamaan Vantaata keväällä 2020 järjestettävään pohjoismaiseen 5-otteluun Ruotsiin. Kilpailuvartion on oltava luonnollinen vartio (3-8 hlöä), jonka jäsenet kuuluvat tarpojaikäkauteen. Viimeisen vuoden seikkailijat voivat osallistua kisaan seikkailijasarjassa (joukkueen koko max 8 hlöä). Vartioon/joukkueeseen voi kuulua lisäksi myös yksi vartionjohtaja (seikkailijoille suositeltavaa), mutta hän ei saa osallistua itse rastitehtävien tekemiseen.

Kilpailun lähtönä ja maalina toimii Rekolan Partiomaja, Kustaantie 47 (Rekolan juna-aseman välittömässä läheisyydessä). Kilpailupäivä alkaa ilmoittautumisella klo 8.30 ja päättyy viimeistään klo 15.30. Hinta: 35 €/vartio, laskutetaan lippukunnalta. Ilmoita vartiosi 11.10.2019 mennessä Kuksassa: https://kuksaan.fi/28998

 

Kaikki mukaan – Sukella Seikkailuun

Perinteinen SuSen Loikka kisaillaan tänä vuonna Kaikki mukaan -teemalla lauantaina 5.10.2019. Kokoa lippukunnan sudenpennuista ja seikkailijoista yksi tai useampi kisavartio ja tulkaa joukolla mukaan viettämään mukava retkipäivä partiotaitoja verestäen ja partiotaitokilpailuja harjoitellen. Kisavartion koko: 4-8 henkilöä + 1-2 saattajaa, joista toisen on oltava vähintään 15-vuotias. Saattaja voi olla myös EVP.

Ikäryhmät: Sudenpennut ja seikkailijat. Osallistumismaksu on 35€/joukkue, jonka Partiokannus laskuttaa lippukunnilta jälkikäteen. Ilmoita lauma/joukkue mukaan viimeistään 21.9. kuksaan.fi/29002

 

Syksyn koulutukset

Onko korttisi vanhentumassa tai tarvitsetko harjoittelua ensiaputaitojesi kanssa. Onko lippukunnan EA-pakin purkit ja välineet tuttuja? Muistatko miten hätäkeskukseen soitetaan tai onko 30:2 vain pelkkää matematiikkaa. Ei hätää! Partiokannus järjestää jälleen syksyllä vantaalaisille partiotoimijoille kaksi ensiapukurssia. EA1-kurssin 7.9.2019 (ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.8.2019: kuksaan.fi/27943) ja EA2-kurssin 2.-3.11.2019 (ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.10.2019 kuksaan.fi/28973).

Samojat, nyt on viimeiset hetket ilmoittautua Partiokannuksen ROKille! Partiokannus järjestää ryhmänohjaaja koulutuksen eli ROKin jälleen syksyllä ja juuri sinut on kutsuttu. ROK koostuu kahdesta viikonlopusta sekä alku- ja lopputapaamisesta. Toinen viikonlopuista on metsäviikonloppu. Tämän lisäksi osallistujat suorittavat omissa lippukunnissaan johtamisharjoituksen. Syksyn ROK järjestetään 11.–13.10. (osa 1) ja 25.–27.10. (osa 2). Ilmoittaudu kurssille viimeistään 31.8.2019 kuksaan.fi/28914

 

Syksyn tapahtumat
Hei, tarpoja! Oletko aina halunnut tietää, mikä on yökki? Tällä yöretkellä se selviää!

Osana Partion Unska -tapahtumaviikonloppua Partiokannuksen ohjelmaryhmä ORI järjestää vantaalaisille tarpojille yhteisen koko ikäkauden tarpojatapaamisen. Tarpojat pääsevät ratkaisemaan yökkien mysteeriä ja tutustumaan muihin saman ikäisiin vantaalaisiin.

Jokainen vartio tarvitsee mukaansa ainakin yhden tutun saattajan, joka on mieluiten joko vartionjohtaja tai vartion luotsi.

Ilmoittautuminen vartioittain 15.9.2019 mennessä: kuksaan.fi/28962
Hinta: 15€/hlö

 

Osana Partion Unska -tapahtumaviikonloppua Partiokannus järjestää johtajahuoltoa kaikille vantaalaisille samoajille, vaeltajille ja aikuisille.

Tutustumme frisbeegolfiin Siltamäen 18-väyläisellä frisbeegolfradalla. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla – lajissa on oikein helppo päästä alkuun. Perehdytyksen jälkeen kokeilemme pelaamista pienissä ryhmissä. Iltapäivän kruunaa yhteinen piknik!

Partion Unska: Johtajahuoltoa, 6.10.2019 klo 14–17

Ilmoittautuminen 15.9.2019 mennessä: kuksaan.fi/29367

 

Kuka on lippukuntasi Joulukampanjapäällikkö mallia 2019?
Lippukunnan johtajistossa on hyvä käyttää hetki varainhankinnan miettimiselle ja päättää, kuka toimii joulukampanjapäällikkönä tulevana syksynä. Myös myyntitavoite ja varojen käyttötarkoitus on hyvä kirkastaa kaikille. Näin tuleva adventtikalenterikampanja palvelee lippukuntaa parhaiten. https://www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/adventtikalenteri/tavoitteen-asettaminen/

Lippukunnan joulukampanjapäällikkö tulee valita ja pesti kirjata Kuksaan 15.9. mennessänimikkeellä joulukampanjapäällikkö. Pestin päättymisajankohdaksi merkitään 31.3.2020.
Lisätietoa piirin kampanjasta lähetetään joulukampanjapäälliköille sähköpostitse.

HUOM! SP postittaa kampanjamateriaalin lippukuntiin 3.9. Materiaali lähetetään Kuksaan merkatuille kampanjapäälliköille. Jos päällikköä ei ole vielä valittu/lisätty Kuksaan, materiaali lähetetään lippukunnanjohtajalle

Adventtikalenterin hinta nousee kymmeneen euroon ja muutoksen myötä lippukunnat saavat jokaisesta myydystä kalenterista 4,50 euroa. Tämä tarkoittaa edelliseen vuoteen verrattuna 55 % aiempaa suurempaa osuutta. Osoitteesta partio.fi/adventtikalenteri lippukuntanne koko johtajisto löytää apuja kalenterikampanjan toteuttamiseen. Hyödyntäkää sivuston vinkit ja saatavilla olevat materiaalit.

Adventtikalenterikampanjasta vastaa piiritoimistolla Marika (marika.toivonen@partio.fi) . Hän tukee kampanjapäälliköitä kaikissa kampanjaan liittyvissä asioissa.

 

Lue koko sähkis kokonaisuudessaan täältä.