Partiokannus tiedottaa 7/2019

Kesä on kreisii!
Oho! Mitä tapahtui? Juurihan äsken aloitimme vuoden 2019 toiminnan Kannuksessa ja nyt on jo kesä ja kevään tohinat ohitse. Tämä on ollut monella tavalla hieno kevät. Aluetapaamisissa on ollut väkeä tosi hyvin , kevään ROK-kurssi oli tavoitteiltaan ja toteutukseltaan menestys ja pohjoismaisten ystävyyskaupunkien partiotoiminnan 50-vuotisjuhlallisuuksissa meitä vantaalaisia oli 17 innokasta eri-ikäistä partiolaista tarpojista ikipartiolaisiin asti. Juhlat pidettiin Ruotsin Huddingessa toukokuun lopulla ja ensi kertaa pohjoismaisessa tapaamisessa oli suurin delegaatio Vantaalta- Hyvä me! Tämä positiivinen muutos pantiin merkille myös ystävyyskaupunkien edustajien toimesta.

Tämä vuosi on kansainvälisen toiminnan huippuvuosi. Tammikuussa Cyber4Kampiin osallistui 6 ryhmää Vantaalta, oma ennätys sekin. Suurin ponnistus on heinäkuun alussa järjestettävä yhteispohjoismainen leiri Nrdtreffi2019, joka tänä vuonna pidetään Suomessa, Evolla. Leirillä on n 230 leiriläistä Vantaalta, Huddingesta (Ruotsi), Askimista ( Norja) ja Lyngbystä ( Tanska). Leirin teemana on Metsä ja ohjelmassa sivutaan myös 50 vuotta täyttävää yhteistyötä.

Syksyllä pohjoismaiset johtajapäivät pidetään Askimissa, Norjassa. Jokaisella maalla on 20 hengen kiintiö ja ensi kertaa Suomen delegaatio on jo lähes täynnä tässä vaiheessa. Vuoden päästä  tapahtuma on Tanskassa, joten seuraa Partiokannuksen nettisivuja, Facebook-sivuja ja tätä sähkistä, niin varmistat paikkasi ajoissa.

Ensi vuoden suurien tapahtumien (Piirin kevät – partiotaitokilpailut ja Muisku2020-leirin) suunnittelut ovat jo hyvässä vauhdissa.

Nyt meillä on tosi hyvä pöhinä päällä. Pidetään hööki päällä ja näytetään kaikille, että kauas kantaa Vantaa. Oikein iloista, lämminta ja aurinkoista kesää jokaiselle. Nauttikaa kesästä, leireistä, auringosta, partiokamuista, mansikoista, uusista perunoista ja jäätelöstä!

Ari ”Ari-Mari” Toivonen
Puheenjohtaja
Partiokannus ry

Syksyn tapahtumat
Onko korttisi vanhentumassa tai tarvitsetko harjoittelua ensiaputaitojesi kanssa. Onko lippukunnan EA-pakin purkit ja välineet tuttuja? Muistatko miten hätäkeskukseen soitetaan tai onko 30:2 vain pelkkää matematiikkaa. Ei hätää! Partiokannus järjestää jälleen syksyllä vantaalaisille partiotoimijoille suunnatun EA1-kurssin 7.9.2019 Partioasemalla. Kurssi kestää yhden illan verran. Tätä kurssia suositellaan etenkin uusille johtajille ja miksei myös vanhoille. Ilmoittaudu mukaan päivittämään uusimmat ensiaputaidot. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.8.2019: kuksaan.fi/27943

HOX vantaalaisten lippukuntien samoajat! Partiokannus järjestää ryhmänohjaaja koulutuksen eli ROKin jälleen syksyllä ja juuri sinut on kutsuttu. ROK koostuu kahdesta viikonlopusta sekä alku- ja lopputapaamisesta. Toinen viikonlopuista on metsäviikonloppu. Tämän lisäksi osallistujat suorittavat omissa lippukunnissaan johtamisharjoituksen. Syksyn ROK järjestetään 11.–13.10. (osa 1) ja 25.–27.10. (osa 2). Laita siis nyt jo kalenteriin päivämäärät ylös ja ilmoittaudu kurssille viimeistään 31.8.2019 kuksaan.fi/28914

Lokakuun alussa järjestettävä Partion Unska -viikonlopusta löytyy tapahtuma jokaiselle ikäkaudelle. Viikonloppu alkaa perjantaista lauantaihin järjestettävällä KITT-tapahtumalla tarpojille, lauantaina sudenpennut ja seikkailijat saavat kisata SuSen Loikassa ja sunnuntaina vanhimmat ikäkaudet (samoajat, vaeltajat ja aikuiset) pääsevät nauttimaan johtajahuollosta. Ilmoittautumiset tapahtumiin aukeavat elokuussa.

Lokakuun viimeisenä lauantaina tarpojat pääsevät kisaamaan Laten Laukkaan. Päiväkisa sopii sekä kisakonkareille, että aloitteleville kisaajille. Tule tarpojavartiosi kanssa viettämään hauska kisapäivä. Kisan kaksi parasta tarpojavartiota pääsevät edustamaan Suomea keväällä 2020 järjestettävään 5-Kamp -kisaan.

Lue sähkis kokonaisuudessaan täältä.