Partiokannus tiedottaa 5/2023

Alkusanat

Kesä on vihdoin taas täällä!

Vaikuttaa siltä, että kesä on (tätä kirjoittaessa) vihdoinkin rantautunut kunnolla säiden osalta tänne Pohjolaan. Osalla kesän ensimmäiset leirit saattavat olla jo takanapäin, toisilla taas edessä, yhtäkaikki viime kesän suurleirin jälkeen on välissä mukava pitää pienempiä leirejä, allekirjoittaneelle ainakin se sopii varsin mainiosti.

Syksyllä taas olisi muun muassa SP:n Johtajatulet, SuperSemma sekä Pohjoismaiset Johtajapäivät (NLT) täällä Suomessa Kiljavan leirikeskuksessa! NLT:n ilmoittautuminen on vielä avoinna, joten toivottavasti nähdään syksyllä.

Ei muuta kuin oikein rentouttavaa kesää kaikille!

Helteisin terveisin,
Henri Kiviranta
Kannuksen hallituksen jäsen

Tapahtumat

Syyskuu
9.-10.9. EA1-kurssi (ilmoittaudu 31.8. mennessä)
24.9. Vantaan aluetapaaminen 2/23 SuperSemmassa
29.9.-1.10. Pohjoismaiset johtajapäivät (ilmoittaudu 78.8. mennessä)

Lokakuu
6.-8.10. ROK kämppäviikonloppu (ilmoittaudu 15.9. mennessä)
8.10. SuSen Loikka
24.10. Partiokannuksen syyskokous
28.10. Laten Laukka

Marraskuu
3.-5.11. ROK metsäviikonloppu
11.11. EA2-kurssi (ilmoittaudu 31.8. mennessä)
17.-19.11. Jatko-ROK
25.-26.11. EA1-kurssi (ilmoittaudu 31.8. mennessä)

Joulukuu
6.12. Seppeleenlasku ja kirkkoväärtit
6.12. Itsenäisyyspäivän lipunnosto kaupungintalolla

Syksyn toiminta

Pohjoismaiset johtajapäivät

Nordic Leader Training (NLT) eli suomalaisittain johtajapäivät tulevat taas syys-lokakuun vaihteessa 29.9.-1.10.! Tänä vuonna järjestelyvuoro on Suomessa, jossa tapahtuman sijainti on aurinkoisessa Kiljavan leirikeskuksessa. Jippii!

Johtajapäivät on yksi Vantaan Partiokannuksen pohjoismaisten ystävyyskaupunkien välisistä tapahtumista, johon tulemme saamaan vieraaksemme partiolaisia Ruotsin Huddingesta, Norjan Askimista, Tanskan Lyngbystä sekä tietysti Suomen Vantaalta. Tapahtuma on englanninkielinen.
Perinteisesti NLT-viikonloppuun kuuluu koulutuksellista ohjelmaa tapahtuman teemaa sivuten, iltaohjelma ja vapaata verkostoitumista muiden maiden partiolaisten kanssa. Järjestelyvuorossa olevalla maalla, eli tällä kertaa Suomella on mahdollisuus esitellä omia toimintamallejaan ja luoda unohtumaton kokemus, joka tullaan muistamaan muissa Pohjoismaissa asti.

Johtajapäivien vuosittain vaihtuvaksi teemaksi on tänä vuonna valikoitu “Back to the Roots”, joka kuvaa palaamista partion perinteisempien aktiviteettien ja ydinkysymysten äärelle unohtamatta näkökulmaa nousujohteisempaan johtamiseen ja parempaan tulevaisuuteen liittyviin teemoihin.

Tapahtuman ilmoittautuminen on vielä auki 27.8. asti. Mukaan pääsevät 20 ensimmäistä, joten ole nopea!

Laten Laukka

Historian havinaa ja unohdettuja kapistuksia! Laten Laukka tulee jälleen 28.10. Tänä vuonna kisan teemana ovat museot. Kerää siis jo kisavartiosi valmiiksi ja tule mukaan viettämään ikimuistoinen päivä. Ilmoittautuminen alkaa syyskuun alussa.

Huomio! Partiokannus tehnyt muutoksen kisan sääntöihin: kisavartion suurin sallittu koko on tänä vuonna viisi (5) vartiolaista vanhan seitsemän sijaan.

SuSen Loikka

SuSen Loikka on vantaalaisten sudepentujen ja seikkailijoiden oma partiotaitokilpailu, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti sunnuntaina 8.10.2023. Varaa päivä kalenteriisi ja suuntaa laumasi tai seikkailijajoukkueesi kanssa mukavan kisapäivän viettoon Länsi-Vantaalle.  Kisan järjestää tänä vuonna Myrtsin lippukuntaryhmittymä, johon kuuluvat Tavastit, Myyrpartio, Kaivokselan Delfiinit, Koskenhaltijat ja Nybyggarna i Vanda.

Ilmoitustaulu

Piirin talvikisat 2024 etsii toimijoita!

Onko Vantaan partiotoiminta ja -toimijat hallussa? Kiinnostaako pt-kisajärjestelyt? Saatat olla hakemamme henkilö!

Länsi-Vantaalla on vuoden 2024 piirin talvi-pt-kisojen järjestelyvuoro ja nyt haussa on vantaalainen yhteyshenkilö kisoille. Ensi vuonna on myös PäPan järjestelyvuoro talvi-SM-kisoissa ja suunnitelmana on yhdistää kisat niin, että piirinmestaruudet ratkotaan SM-kisoissa. Tätä varten etsinnässä on Länsi-Vantaalta (tai muualta Vantaalta) yhteyshenkilö, joka tässä vaiheessa ottaisi koordinointivastuun Länsi-Vantaan osalta kisavalmisteluissa. Itse SM-kisoille on jo johtaja selvillä, mutta Länsi-Vantaan toimijat vielä hakusessa.

Heräsikö kiinnostus tai tiedätkö sopivan henkilön tähän? Ole yhteydessä Vantaan alueen järjestökoordinaattoriin Maria Karjalainen (maria.karjalainen@partio.fi, puh. 044 9018483).

Huom! Jos kiinnostus kisojen tekemiseen yleisesti heräsi, ole siitäkin yhteydessä!

Partiokannus-Tiedotus WA-ryhmä

Koska Kannuksen viestinnässä on ollut haasteita jo pidemmän aikaa, olemme luoneet asiaa helpottamaan WhattsUp-ryhmän ”Partiokannus-Tiedotus”. Se on avoin ryhmä, joka on tarkoitettu kaikille Kannuksen lippukuntien jäsenille. Siellä Kannus tiedottaa ja mainostaa tapahtumiaan ja siellä on tilaa myös mainostaa oman lippukuntanne tapahtumia suoraan muille Vantaan lippukunnille.

Osa onkin jo liitetty ryhmään. Mikäli et vielä ole ryhmän jäsen, laita nimesi ja puhelinnumerosi minulle WhattsUpilla numeroon 050 3727423 tai maililla ari.toivonen@partio.fi , niin liitämme sinut ryhmään. Pidetään ryhmä aktiivisena mutta asiallisena ja annetaan tiedon levitä-

Nordtreff tulee jälleen pitkän tauon jälkeen!

Pohjoismaisen leirin päivämääriksi ovat valikoituneet 29.6.-6.7.2024. Päivämäärät kannattaa kirjata jo nyt ylös kalenteriin.

Leiri pidetään kesällä 2024 Norjan vuoristossa paikallisten ohjaamana ja järjestämänä, jännää! Ilmoittautuminen leirille alkaa talvella, leirin hinta ja tarkemmat tiedot selviävät myös myöhemmin.

Nordtreff on Vantaan partiolaisten ja Ruotsin Huddingen, Norjan Askimin sekä Tanskan Lyngbyn partiolaisten yhteinen, joka neljäs vuosi järjestettävä tapahtuma. Leiri on viikon mittainen ja sen aikana pohjoismaiset partiolaiset pääsevät luomaan pitkiä ystävyyssuhteita ja oppimaan muiden maiden partiotapoja. Vantaalaisista tarpojat ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan leirille.