Partiokannus tiedottaa 4/2023

Tapahtumat

Syksyn toiminnan ilmoporras avautuu myöhemmin toukokuussa.

 

Pohjoismaiset johtajapäivät

Nordic Leader Training (NLT) eli suomalaisittain johtajapäivät tulevat taas syys-lokakuun vaihteessa 29.9.-1.10.! Tänä vuonna järjestelyvuoro on Suomessa, jossa tapahtuman sijainti on aurinkoisessa Kiljavan leirikeskuksessa. Jippii!

Johtajapäivät on yksi Vantaan Partiokannuksen pohjoismaisten ystävyyskaupunkien välisistä tapahtumista, johon tulemme saamaan vieraaksemme partiolaisia Ruotsin Huddingesta, Norjan Askimista, Tanskan Lyngbystä sekä tietysti Suomen Vantaalta. Tapahtuma on englanninkielinen.

Perinteisesti NLT-viikonloppuun kuuluu koulutuksellista ohjelmaa tapahtuman teemaa sivuten, iltaohjelma ja vapaata verkostoitumista muiden maiden partiolaisten kanssa. Järjestelyvuorossa olevalla maalla, eli tällä kertaa Suomella on mahdollisuus esitellä omia toimintamallejaan ja luoda unohtumaton kokemus, joka tullaan muistamaan muissa pohjoismaissa asti.

Johtajapäivien vuosittain vaihtuvaksi teemaksi on tänä vuonna valikoitu “Back to the Roots”, joka kuvaa palaamista partion perinteisempien aktiviteettien ja ydinkysymysten äärelle unohtamatta näkökulmaa nousujohteisempaan johtamiseen ja parempaan tulevaisuuteen liittyviin teemoihin.

Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt auki! Mukaan pääsevät 20 ensimmäistä, joten ole nopea!

Ilmoittaudu mukaan 27.8.2023 mennessä: kuksaan.fi/60220

 

SuSen Loikka ja Laten Laukka

SuSen Loikka on vantaalaisten sudepentujen ja seikkailijoiden oma partiotaitokilpailu, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti sunnuntaina 8.10.2023. Varaa päivä kalenteriisi ja suuntaa laumasi tai seikkailijajoukkueesi kanssa mukavan kisapäivän viettoon Länsi-Vantaalle. Kisan järjestää tänä vuonna Myrtsin lippukuntaryhmittymä, johon kuuluvat Tavastit, Myyrpartio, Kaivokselan Delfiinit, Koskenhaltijat ja Nybyggarna i Vanda.

Laten Laukka kilpaillaan lauantaina 28.10. Itä-Vantaalla, varaa päivä jo kalenteriisi! Laten Laukka on perinteinen vantaalaisten tarpojaikäisten partiotaitokisa, jossa tehtäviin sisältyvät nämä viisi aihetta: tuli, ensiapu, suunnistus, kätevyys ja yllätys. Kisassa voi olla myös erikseen seikkailijasarja järjestäjien harkinnan mukaan. Kilpailun kaksi parasta tarpojavartiota pääsee edustamaan Vantaata toukokuussa 2024 pohjoismaiseen 5-otteluun Ruotsiin. Järjestelyvuorossa tänä vuonna on Reviirin lippukuntaryhmittymä. Reviiriin kuuluvat Erämetsot, Korson Honkapartio, Rekolan Metsäsiskot, Rekolan Metsäveikot ja Simometsot.

Laten Laukan sääntömuutos
Partiokannuksen hallitus hyväksyi 24.4.2023 kokouksessaan seuraavan muutoksen Laten Laukan sääntöihin. Sääntöjä on uudistettu vartion osallistujakoon osalta, ja muutoksella tähdätään tasapuolisempaan kisaan vartioiden välillä, sekä tarkoituksenmukaiseen ryhmäkokoon 5-otteluun lähtevien vartioiden osalta. Päivitetyn säännön mukaan Pääsarjan kisavartion on koostuttava vähintään kolmesta ja enintään viidestä tarpojasta. Kisavartioon voi kuulua yksi tai kaksi vartionjohtajaa, jotka eivät saa osallistua tehtävien tekemiseen.

Partiokannuksen uusi Whatsapp-tiedotuskanava

Kevään aluetapaamisessa saimme hienon idean perustaa Partiokannuksen oman Whatsapp-viestintäkanavan. Näin kaikki Kannuksen lippukuntien johtajaikäiset jäsenet saavat helposti tuttuun someen olennaiset ja tärkeät tiedotukset Kannukselta.

Kannuksen viestien ja muistutuksien lisäksi, ryhmässä saa halutessaan mainostaa oman lippukunnan tapahtumia suoraan muille Vantaan lippukunnille. Kutsulinkki löytyy Partiokannus tiedottaa 4/23 -sähköpostista. Kutsulinkin voitte myös jakaa omassa lippukunnassa niillekin, jotka eivät seuraa sähkistämme.