Partiokannus tiedottaa 4/2020

Kannustetaan toisiamme!

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Normaalisti tässä vaiheessa vuotta on kevätpöhinä kiihkeimmillään lippukunnissa. On kokouksia, kesän leirien ja tapahtumien suunnittelua, kevätjuhlien järjestelyä yms. Mutta tänä vuonna asiat ovat toisin.

Maaliskuussa kaikki muuttui, Korona pysäytti viikoittaisen toiminnan, sulki kolot ja sulki kaikki koteihinsa. Kesän suuri Muisku-leiri peruttiin tältä kesältä ja siirrettiin vuodella eteenpäin.

Me partiolaiset olemme lupauksemme mukaisesti: ”Aina valmiina”! Nyt, jos koskaan tuo tunnuksemme ohjatkoon meitä kaikkia läpi tämän tilanteen. Me emme anna tämän vaikuttaa toimintaamme ja mielialaamme, vaan yhdessä me selviämme tämän yli. Partiotoiminta on löytänyt lyhyessä ajassa uusia toimintamuotoja. Luovuus on nyt huipussaan ja partioyhteisö on tiiviinä rintamana tukemassa toinen toisiaan.

Toivon jokaiselle terveyttä, voimaa ja lujaa uskoa huomiseen!

Kannustetaan toisiamme,

Ari ”Ari-Mari” Toivonen
Partiokannuksen hallituksen pj.

Hallituksessa puhuttua

Kannuksen hallitus kokoontui sähköisesti 22.4.2020. Kokouksessa käsiteltiin Muiskun peruminen tulevalta kesältä ja sen siirtoa kesälle 2021.

Muita käsiteltäviä asioita listalla olivat mm:

  • Kevätkokouksen ajankohtaa ei voitu vieläkään sopia. Järjestetään mahdollisesti kesäkuun alussa, mikäli tilanne sallii.
  • Vantaan etäaluetapaaminen tulossa toukokuun puolessa välissä. Lisätietoa tapaamisesta on lähetetty Vantaan johtokolmikoille ja sitä löytyy myös tästä tiedotteesta.
  • Kevään RO-kurssin toinen viikonloppu jää toteuttamatta nyt keväällä. Selvitetään, miten se järjestetään syksyllä.
  • Kansainvälinen toiminta on nyt lähes kokonaan tauolla sekä käsittelimme muutokset järjestelyvuoroihin ja -ajankohtiin.

Johtokolmikot huomio!

Tervetuloa Vantaan ensimmäiseen virtuaaliseen aluetapaamiseen! Tule moikkaamaan partiokollegoita videon välityksellä ja kuulemaan ajankohtaisia asioita. Tämän aluetapaamisen erityisinä teemoina ovat ihmisten johtaminen ja vuorovaikutus sekä uusien partiolaisten sisäänotto.

Tämä poikkeuksellinen aluetapaaminen pidetään Microsoft Teams-sovelluksen kautta keskiviikkona 13.5. klo 18 ja siihen ovat tervetulleita lippukuntien johtokolmikot, tai tarvittaessa joku muu johtaja lippukunnasta, erityisesti jos johtokolmikon jäsenet eivät pääse osallistumaan. Lähetämme tarkemman Teams-linkin lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautuminen aluetapaamiseen tapahtuu Kuksassa, www.kuksaan.fi/33477 .

Virtuaalinen Campfire korvaa pohjoismaisen 5-Kamp partiokilpailun tänä vuonna!

Tapahtuma on avoin kaikille pohjoismaisesta ystävyydestä kiinnostuneille. Virtuaalisella nuotiolla jutellaan, muistellaan ja katsellaan eri maiden tuottamia virtuaaliesityksiä hyvissä merkeissä!

Tervetuloa mukaan tunnelmoimaan 16.5. kello 19.30 koko Partiokannuksen voimin!

Tapahtuma on englanninkielinen.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/nordtreff.scout/

Muisku ’20 siirtyy kesälle 2021

Valtioneuvoston linjausten mukaisesti Muisku ’20 on peruttu kesältä 2020. Tänä kesänä suurtapahtumien järjestäminen ei ole koronavirustilanteen vuoksi mahdollista.

Leiritoimikunnan tahtotila on järjestää leiri heinäkuussa 2021 samoin järjestelyin kuin se on suunniteltu tälle kesälle.

Lisätietoja uudesta ajankohdasta ja leiristä ilmoitetaan elokuussa 2020.

Syksyn kisat ja koulutukset

SuSen Loikka 2020 järjestetään syksyllä lauantaina 3.10. Huomio syksyn suunnittelussa ja kokoa sudenpentusi ja seikkailijasi kivaan kisapäivään! Kisaa järjestää tänävuonna Hixin lippukuntaryhmittymä.

Laten Laukka 2020 järjestetään syksyllä lauantaina 24.10. Huomio syksyn suunnittelussa ja valmistele lippukuntasi tarpojat tiukkaan, mutta hauskaan kisapäivään! Kisaa järjestää tänävuonna Kivistön lippukuntaryhmittymä.

Syksyllä on myös tarjolla tuttuun tapaan ROK eli ryhmänohjaajakurssi sekä kaksi EA1-kurssia ja yksi EA2-kurssi. Kursseista ja kisoista voit lukea tarkemmin Partiokannuksen nettisivuilta partiokannus.fi/tapahtumat. Lisätietoja päivitetään kevään aikana.

Etäpartiovinkki Vantaan lähiluonto-oppailta
Vantaan lähiluonto-oppaat ovat tehneet luontoajanvietemateriaaleja kaikkien käyttöön. Materiaalia löytyy Vantaan nettisivuilta ja niitä voi hyödyntää etätehtävinä partiolaisille. Luonto-oppaat ovat myös tekemässä videoita Vantaan lähiluonnon kohteista ympäri Vantaata! Tutustu sivuihin ja pistä jakoon omassa lippukunnassasi.

Partiokannuksen 50–vuotisjuhlajulkaisun toimituskunta

Partiokannus ry täyttää 50 vuotta vuonna 2021. Juhlavuoden kunniaksi on tarkoitus julkaista 50-vuotisesta taipaleesta kertova historiikki, jossa on tarkoitus esitellä vantaalaista partiotoimintaa eri vuosikymmenillä sekä antaa ääni myös lippukuntien omille tarinoille.

Pestistä löytyy tarkempi pestikuvaus Partiokannuksen nettisivuilta.

Tutustu pestikuvaukseen ja ota yhteyttä puheenjohtaja Ari Toivoseen: ari.toivonen@partio.fi, p. 050 372 7423

Lue sähkis kokonaisuudessaan täältä: https://mailchi.mp/535e5541d123/j3hsrabgku-9280288