Partiokannus tiedottaa 1/2020

Merkkaa kevään tapahtumat kalenteriin
25.1. Cyber 4-Kamp
1.-2.2. EA1-kurssi
6.2. EA-kertauskurssi
7.-8.2. Valtin johtokolmikkoretki
6.-8.3. ja 20.-22.3. RO-kurssi
23.3. Kevätkokous
4.-5.4. EA1-kurssi

Kannustaen uudelle vuosikymmenelle!
Olemme tovin eläneet paitsi uutta vuotta myös uutta vuosikymmentä. Ensi vuonna 2021 Kannus juhlii 50-vuotista taivaltaan ja nyt kuluvana vuonna on hyvä taata tukeva pohja, jonka päälle rakentaa toimintaa tuleville vuosille. Vuoden 2020 teema partiossa on johtajuus. Jo heti näin vuoden alussa on tarjolla monenlaista ohjelmaa ja koulutusta, joiden tarkoituksena on tukea lippukuntien johtajia toimimaan pesteissään innolla ja motivoituneina. Jo ensi lauantaina kisataan Cyber4Kamp, pohjoismainen nettikisa. Toivottavasti näemme osallistujien joukossa mahdollisimman monta vantaalaista joukkuetta. Kevään aikana on myös tarjolla EA-koulutuksia, johtokolmikkoretkeä ja ROKkia joista kaikista on tietoa tässä sähkiksessä.

Ja se myös lähenee! Ai mikä? No tietty Muiskun ilmoittautumisen aukeaminen. Lue Muiskustakin lisää alta.

Kannustaen 20-luvulle
Ari-Mari Toivonen
Kannuksen pj

Kannushallitus vuonna 2020:
Tammikuun kokouksessa hallitus järjestäytyi ja jakoi vastuualueet. Tehtävät jakaantuivat seuraavasti:

 • puheenjohtaja Ari Toivonen, Korson Honkapartio ry.
 • varapuheenjohtaja Jari Marvia, Tavastit ry
 • Ohjelmavastaava + SuSen Loikka Riikka Rahtola, Aviapartio ry
 • Aluevastaava + Laten Laukka Oskari Tuomi, Aviapartio ry
 • Kansainvälisyysvastaava Ella-Maria Räsänen, Erämetsot ry
 • Koulutusvastaava Eveliina Alonen, Tikkurilan Siniset ry
 • Viestintä – ja markkiointivastaava Lucas Lumberg, Jokihiset ry

Hallituksen sihteerinä toimii lippukuntakoordinaattori Larissa Olasvuori.
Jos haluat lähettää sähköpostia hallituksen jäsenille, on osoite etunimi.sukunimi@partio.fi
Hallituksen jäsenet esittäytyvät kevään mittaan Partiokannuksen instagramissa ja Facebook-sivuilla, pistä sivut seurantaan!

Cyber 4-kamp
Vielä ehdit kasata kisavartion ja osallistua tulevana lauantaina (25.1.) järjestettävään Cyber 4-Kamp -kilpailuun!

Cyber 4-Kamp eli C4K on yhteispohjoismaalainen netissä kisattava pt-kisa, johon voivat osallistua seikkailijat ja sitä vanhemmat partiolaiset. Kisan voi suorittaa missä vain, kunhan vain vartiolla on tietokone ja pääsy nettiin! Kisakieli on englanti ja se käydään 25.1.2020 klo 9-17 välillä. Toivomme Vantaalaisilta lippukunnilta aktiivista osallistumista!

Tapahtumassa partiolaiset Ruotsin Huddingesta, Tanskan Lyngbystä, Norjan Askimista ja Suomen Vantaalta kisailevat erilaisissa nokkeluutta, tiedonhakutaitoja ja luovuutta vaativissa tehtävissä. Kilpailu koostuu neljästä osa-alueesta, joissa kussakin on erilaisia tehtäviä. Vastaaminen tapahtuu lähettämällä kuvia ja videoita tai vastaamalla kysymyksiin. Kisan nettisivut ovat http://www.4-kamp.dk/  ja säännöt löytyvät osoitteesta http://4-kamp.dk/rules.shtml

Tulevat ensiapukurssit
Jokaisen partiolaisen tulisi osata toimia ja antaa ensiapua tilanteen niin vaatiessa. Paras paikka oppia on ensiapukurssi, jolla koulutettu ammattilainen osaa neuvoa ja opastaa jokaista. Partiokannus järjestää tänäkin keväänä vantaalaisille partiolaisille ensiapukoulutusta. Kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti 15-vuotta täyttäneille. Tarjolla on keväällä vielä kaksi eri kurssia: EA-kertaus 6.2. Partioasemalla, ilmoittaudu 26.1.2020 mennessä: kuksaan.fi/32285 sekä EA1-kurssi 4.-5.4.2020, ilmoittaudu mukaan 15.3. mennessä kuksaan.fi/33081.

Johtokolmikkoretki 7.-8.2.2020
Vantaan aluetiimi Valtti järjestää vantaalaisten lippukuntien johtokolmikoille johtajahuoltoretken mukavissa puitteissa Korvenkolkalla. Johtokolmikkoretki tarjoaa kivaa tekemistä, hyvää seuraa, maistuvaa ruokaa, hetken hengähdystä ja uutta inspiraatiota omaan lpk-pestiin. Ja kun olet partion parissa karistanut viikon työstressin harteiltasi, on sulla vielä suurin osa viikonloppua edessä. Retken yhteydessä järjestetään lauantaina vuoden ensimmäinen aluetapaaminen. Tervetuloa koko johtokolmikon voimin!

Ilmoittaudu mukaan retkelle 26.1. mennessä: kuksaan.fi/32151

ROK
Hei samoaja, samoajaluotsi ja pestijohtaja! Partiokannuksen kevään ROK eli ryhmänohjaajakoulutus on jälleen tulossa maaliskuussa. Suomen Partiolaisten vuoden 2020 ohjelmapainotus on johtajuus ja samoajille onkin tarjolla aivan oma kurssi johtajuuden kehittämiseen. Kurssi sisältää alkutapaamisen, kaksi viikonloppukoulutusta, joista toinen Kiljavalla ja toinen metsäviikonloppuna, sekä lopputapaamisen ja omassa lippukunnassa suoritettavan johtamisharjoituksen. Kannusta oman lippukuntasi samoajat mukaan Vantaan omalle ROK-kurssille! Ilmoittautuminen viimeistään 9.2. kuksaan.fi/32483

Muisku
Vantaan alueleiri Muisku järjestetään 28.7.-4.8. Palotaruksen leirialueella Padasjoella. Sudenpentujen leiriaika on 28.7.-1.8. Mukaan odotetaan yli 700 osallistujaa, eli tätä kokemusta et halua missata!
Muiskun henkilöilmoittautumien alkaa 1.2. ja päättyy 17.3. Varmistathan, että Kuksa-tunnuksesi (alaikäisen osalta ilmoittautuminen huoltajan tunnuksilla) toimivat ennen ilmoittautumisen alkamista!
Hinnat:

 • Pitkä leiri seikkailijoille, tarpojille ja samoajille (10-17 -vuotiaat) 150€
 • Pitkä leiri vaeltajille ja aikuisille (yli 18-vuotiaat) 90€
 • Lyhyt leiri sudenpennuille (7-9 -vuotiaat) 100€
 • Pitkä leiri perheleirin lapselle (3-6 -vuotiaat) 100€
 • 0-2 -vuotiaat leireilevät ilmaiseksi!

Mikäli et voi osallistua koko leirin ajaksi, olet tervetullut osallistumaan Muiskulle päiväleirimaksulla. Lue lisää osallistumisen ehdoista, hinnoista ja leiristipendeistä osoitteesta www.muisku20.fi (sivusto päivittyy tammikuun aikana).
Leirin tekeminen alkaa tiivistymään ja myös avoimia pestejä julkaistaan jatkuvasti! Käy tsekkaamassa www.muisku20.fi ja hanki itsellesi #unelmiesileiripesti

 

Lue Partiokannus tiedottaa 1/2020 kokonaisuudessaan täältä.