Alueleirin 2026 johtaja ja varajohtaja

Partiokannus ry järjestää kesällä 2026 koko Vantaan yhteisen alueleirin. Haemme tälle keskikokoiselle partioleirille nyt johtajaa ja varajohtajaa. Alueleiri on Partiokannuksen suurin yksittäinen tapahtuma, jonka järjestelyt kestävät kaikkineen useamman vuoden ajan. Edellinen Vantaan alueleiri oli Mahti vuonna 2014. Sille osallistui 560 henkilöä. Vuonna 2020 järjestettäväksi suunniteltu Muisku jouduttiin perumaan koronan takia.

Leiri on koko Vantaan yhteinen ja sinne pääsevät kaikki ikäkaudet. Lippukunnat pidetään leirijärjestelyissä tiiviisti mukana. Vapaaehtoisten avuksi on tarkoitus ostaa/kohdistaa työntekijäaikaa kiireisimpään ajankohtaan.

Leirinjohtopesti antaa laajan ja unohtumattoman kokemuksen hieman suuremman tapahtuman järjestämisestä, paljon uusia partioystäviä ja erinomaisen läpileikkauksen vantaalaisesta partiosta. Tukenaan leirinjohdolla on kokeneista tapahtumanjärjestäjistä koottava ohjausryhmä.

Leirinjohdon tehtävät:

  • Leiritoimikunnan eli staabin rekrytointi, pestaaminen, perehdyttäminen, ryhmäyttäminen ja toiminnan johtaminen
  • Projektisuunnitelman ja projektin talousarvion valmistelu ja toimittaminen hallituksen käsittelyyn
  • Projektin eri osa-alueiden toiminnan koordinointi ja tarvittaessa tukeminen
  • Projektin edistymisen raportoiminen ja loppuraportin laatiminen projektin jälkeen
  • Läheinen yhteistyö ohjausryhmän kanssa

Pestin edellytykset:

  • Kyky ja halu ihmisten johtamiseen, erityisesti innostamiseen ja motivointiin
  • Suurempien kokonaisuuksien hahmottamiskyky ja taito antaa muille tilaa omaan pestiinsä
  • Vahva sitoutuminen projektiin ja näkemys siitä, millainen on seuraava vantaalaisten yhteinen leiri
  • Vankka kokemus partiosta ja leirielämästä
  • PJ-valtakirja

Pestin kesto:
Pesti alkaa pestikeskustelusta ja jatkuu 12/2026 saakka, jolloin leirinjohto esittelee leirin loppuraportin ja tilinpäätöksen Partiokannuksen hallitukselle. Aktiivisin työskentelyaika on noin 1/2025–8/2026.

Pestin vaatima ajankäyttö:
Pestiin lähtevän on oltava valmis sitoutumaan keskimäärin useampaan arki-iltaan viikossa noin 2/2025–8/2026, itse leiriin rakennusvaiheineen ja purkuineen sekä joihinkin viikonloppuihin. Tällä aikavälillä leirinjohdolla ei tulisi olla muita isoja partiopestejä. Ennen aktiivisimman tekemisen aikaa ja leirin jälkeen pesti ei vaadi jatkuvaa sitoutumista tiettynä aikana tietyssä paikassa olemiseen.

Miten haen pestiin?
Haku pestiin on avoinna 10.11.2024 saakka. Valinta leirinjohtajista tehdään pian sen jälkeen ja leirinjohtajat julkistetaan valinnan jälkeen. Hakulomakkeen löydät: https://forms.office.com/e/a9ePifEnCe

Voit hakea myös valmiina johtajaparina. Molemmat hakijat täyttävät oman lomakkeen. Kirjoita lomakkeelle siihen varattuun kenttään kenen kanssa haet.

 

Lisätietoja: hallituksen jäsen ari.toivonen@partio.fi, p.050 37 27 423